Hlavní obsah

Britka chce být profesionální „mořskou pannou”. S ocasní ploutví ji ale nepustí do bazénu

Dívka se chce živit jako profesionální mořská panna. Trénink plavání ale bude muset odložit.Video: Marie Vladyková

 

Reklama

Osmnáctiletá Britka Leia Triggerová si chtěla splnit sen - stát se profesionální mořskou pannou. Ta by měla umět ladně plavat pomocí své ocasní ploutve. Jenže podomácku vyrobená ploutev prý může ohrožovat ostatní plavce. Leia má tak zatím smůlu.

Článek

Leia Triggerová chodívala v Bromsgrove nedaleko Birminghamu do plaveckého centra, aby trénovala na profesionální mořskou pannu. Namísto obvyklých plavek si chtěla obléknout svou novou ocasní ploutev. Tu si doma vyrobila za pouhých několik hodin a vyšla ji v přepočtu na čtyři a půl tisíce korun.

Ocas by mohl zranit ostatní

Provozovatel plaveckého centra ale Leie nevšední převlek zakázal. „Přílišná délka ocasu a jeho pohyb mohou způsobit zranění ostatním plavcům nebo vytvořit různé proudy, které návštěvníkům znemožní běžné užívání bazénu,“ odůvodnil své rozhodnutí pro místní zpravodajský server Bromsgrove Advertiser Neil Cowdrey ze společnosti provozující plavecký bazén.

Leia teď musí hledat jiné místo, kde by mohla trénovat. Přímo v Bromsgrove jí to neumožnilo žádné zařízení. To ale mladou Britku neodradí. Jako mořská panna by chtěla být ozdobou například dětských oslav a příležitostně si tak i vydělávat.

Touha stát se alespoň na chvíli mořskou pannou spojuje řadu žen. V Británii se například sdružují ve facebookové skupině. Některé ženy se s ocasní ploutví cítí sebevědomější nebo krásnější. Není neobvyklé, že jako mořské panny nabízí své služby na večírky nebo jiné slavnostní příležitosti. Na internetu se jednoduchý kostým dá sehnat už za 500 korun.

Reklama

Související témata:
Mořská panna

Doporučované