Hlavní obsah

Britská policie potvrdila vraždu unesené, obvinila muže z vlastních řad

Foto: ČTK/PA/Gareth Fuller, ČTK

Vzpomínkové místo na zavražděnou Sarah Everardovou.

Reklama

Pozůstatky Sarah Everardové se našly v lese u města Ashford, pohřešována byla od minulé středy. Z vraždy a únosu byl obviněn londýnský policista. V sobotu stane před soudem.

Článek

Britská policie v pátek potvrdila, že lidské pozůstatky nalezené v lese nedaleko města Ashford v hrabství Kent patří pohřešované Sarah Everardové. Informovala o tom agentura Reuters a britská média. Marketingová manažerka Everardová byla nezvěstná od minulé středy. Ve vazbě zůstává londýnský policista, který byl dnes obviněn z jejího únosu a vraždy.

„Mohu nyní potvrdit, že to je tělo Sarah Everardové,“ uvedl dnes Nick Ephgrave z londýnského policejního sboru s tím, že policie už rodinu třiatřicetileté ženy informovala a poskytuje jí nyní podporu.

Sarah Everardová zmizela minulou středu večer, když se vracela z londýnské čtvrti Clapham domů do čtvrti Brixton. Před dvěma dny detektivové objevili v Kentu tělo, kriminalisté poté museli potvrdit totožnost.

Policie v souvislosti s případem zadržela kromě člena Metropolitní policie také jednu ženu, podle médií jeho partnerku, která byla mezitím propuštěna na kauci. Osmačtyřicetiletý policista Wayne Couzens, jehož prací je podle Reuters střežit diplomatické budovy, zůstává ve vazbě.

Dnes byl Couzens obviněn z únosu a vraždy Everardové a podle serveru BBC v sobotu stane před soudem ve Westminsteru. Ve čtvrtek ho zdravotníci odvezli do nemocnice poté, co utrpěl zranění hlavy, když byl sám ve své cele. Po ošetření byl eskortován zpět do vazby.

Případ Sarah Everardové vyvolal v Británii pobouření a u mnoha žen obavy o jejich bezpečnost. „Vím, že se veřejnost cítí zraněná a naštvaná kvůli tomu, co se stalo. A jsou to pocity, které osobně sdílím,“ řekl policista Ephgrave. „Zároveň uznávám širší obavy o bezpečí žen na veřejných místech v Londýně a dalších místech země, které se (teď) oprávněně objevují,“ dodal. Znepokojení nad případem ve čtvrtek vyjádřil i premiér Boris Johnson.

Reklama

Související témata:

Doporučované