Hlavní obsah

Brněnské divadlo Radost připravilo pro batolata Plavbu za duhou

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Brněnské Divadlo Radost připravilo pro nejmenší diváky v batolecím věku novou inscenaci či „dobrodružnou hernu“ Plavba za duhou.

Článek

Bude ji uvádět v komorním prostoru divadelní přístavby, která má tvar lodi. Režisérkou je Dora Bouzková, scénu navrhl renomovaný výtvarník a divadelník Matěj Forman. Dnes dopoledne měla inscenace premiéru.

Divadlo nabízí Plavbu za duhou rodičům či prarodičům s dětmi do tří let. Společně s námořníky nastoupí na palubu lodi a vydají se za dobrodružstvím. Celý obraz cesty se skládá teprve v dětské fantazii. I batolata se zapojí do hry, vnímají barvy, zvuky a proměnlivý prostor. V představení vystupují živí herci, kteří používají hadrové maňásky a spoustu barevných rekvizit.

Ve foyer Divadla Radost si zájemci prohlédnou Formanovy výtvarné práce. Soubor ilustrací Od jara do jara vznikl ke stejnojmennému výboru z tvorby Františka Hrubína pro nakladatelství Albatros.

Hned několik premiér pro dětské diváky a mládež připravilo pro nadcházející víkend další brněnské Divadlo Polárka, které na zahájení sezony pořádá festival Polárkový dort. Podle knížky Daisy Mrázkové vzniklo představení Co by kdyby. Dalšími novinkami jsou loutková Zlatovláska a adaptace Procesu Franze Kafky pro střední školy a pro dospělé.

Reklama

Doporučované