Hlavní obsah

Místo vlaků pojedou mezi Brnem a Nezamyslicemi dva týdny autobusy

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Cestující, kteří jezdí vlaky z Brna směrem do Olomouce a do Ostravy, čeká od úterý 21. září dvoutýdenní výluka mezi Brnem a Nezamyslicemi.

Článek

Místo vlaků budou jezdit opět autobusy, vyplývá z informací společnosti Kordis JMK, která zajišťuje organizaci veřejné dopravy na jižní Moravě.

Výluka začíná v úterý ráno a končí v pondělí 4. října odpoledne. Autobusy v Brně při odjezdu budou stát na zastávce před viaduktem přes Křenovou. Vlaky Regiojetu, které jezdí z Brna do Bohumína, budou nahrazené autobusy v úseku z Brna až do Přerova a pojedou podle výlukového jízdního řádu. Vlaky Českých drah z Brna do Olomouce nepojedou z Brna do Nezamyslic a taktéž se bude jezdit podle výlukového jízdního řádu. A osobní vlaky nepojedou mezi Přerovem a Vyškovem. Dopravci v autobusech nezajišťují přepravu kol.

Několikadenní až týdenní výluky jsou na trati mezi Brnem a Přerovem každoročním koloritem a je jich obvykle několik za rok. Správa železnic už řadu let trať pouze udržuje v provozuschopném stavu a cestující čekají na stále odsouvanou stavbu nové dvoukolejné trati pro rychlost až 200 kilometrů za hodinu. Podle dřívějších předpokladů měla začít stavba v roce 2018, později Správa železnic mluvila o roce 2021, ale je zřejmé, že se nezačne ani příští rok.

Reklama

Doporučované