Hlavní obsah

Brněnské HaDivadlo nezačne znovu hrát dřív než 12. října

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnské HaDivadlo nezačne znovu hrát dříve než 12. října. Divadelníci prodloužili odstávku, která začala minulý týden a měla původně trvat deset dní. Jako důvod prodloužení uvedli „zdravotní, karanténní a preventivní opatření“.

Článek

Problémy kvůli šíření koronavirové nákazy a souvisejícím omezením mají také další kulturní organizace a promotéři ruší některé koncerty.

Vedení HaDivadla minulý týden oznámilo, že jeden z pracovníků divadla měl pozitivní test na koronavirus. V podobné situaci je také Polárka, která zastavila provoz do neděle 4. října. „K přípravám nové inscenace se vrátíme až podle výsledků testů souboru a dalších zaměstnanců divadla,“ oznámilo na webu vedení Polárky.

Národní divadlo Brno kvůli nespecifikované nemoci v souboru zrušilo dnešní slavnostní premiéru inscenace Slaměný klobouk. Náhradní termín je 6. října, vstupenky zůstávají v platnosti, případně je lze vrátit či vyměnit. V sobotu činohra uvede místo Protokolu inscenaci Idomeneus.

Brněnský JazzFest, který pořadatelé přeložili z jara na podzim, nyní čelí dalším problémům. Pandemie nemoci covid-19 totiž komplikuje a v některých případech znemožňuje cestování přes hranice. Některé kapely se proto rozhodly zrušit své podzimní „šňůry“, a nepřijedou tedy ani na JazzFest.

Organizátoři museli přeložit koncert francouzského trumpetisty Erika Truffaze z 27. září na 14. dubna příštího roku. Momentálně hledají náhradní termíny i pro další tři koncerty, například pro vystoupení Delvon Lamarr Organ Tria, původně avizované na 13. listopadu.

Větší brněnské kluby už odložily nebo zrušily řadu koncertů a párty, které podle organizátorů lze jen těžko uspořádat na sezení. Týká se to například klubu Fléda.

Reklama

Související témata:

Doporučované