Hlavní obsah

Brno správcům dětských hřišť doporučuje, ať je nechají otevřená

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnští radní dnes schválili doporučení správcům dětských hřišť, aby je nechali otevřená. ČTK to řekl námětek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Článek

Vláda obecně správcům hřišť v rámci protikoronavých omezení doporučila, aby je uzavřeli.

Hladík uvedl, že po důkladné diskusi se správci hřišť, především s Veřejnou zelení města Brna a městskou částí Brno-střed, která je správcem největšího počtu dětských hřišť ve městě, a po diskusi s odbory zdraví a životního prostředí, doporučují správcům dětských hřišť, aby hřiště neuzavírali. V Brně jsou správci hřišť jednotlivé městské části, také Veřejné zeleň města Brna.

Hladík uvedl, že je uzavření hřišť nelogické. „Maminky s dětmi potřebují jít ven. Kde jinde se mají pohybovat než na dětském hřišti, když nemohou mimo Brno na výlet,“ uvedl Hladík.

Doplnil, že správci by ale měli na hřiště umístit informační tabule s upozorněním na dodržování hygienických opatření a patřičných odstupů.

V Česku počínaje dneškem začala platit přísnější opatření proti šíření koronaviru. Vláda například výrazně omezila volný pohyb obyvatel, kdy vycházky, běh a další sportovní aktivity jsou do 21. března možné jen na území obce, v níž dotyčný žije. Doporučila také, aby správci dětská hřiště uzavřeli.

Reklama

Související témata:

Doporučované