Hlavní obsah

Bude se rozvolňovat, řekl Babiš. Vojtěch to nachystá na pondělí

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch navrhne další rozvolnění proti covidu-19, uvedl premiér Andrej Babiš.

Reklama

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch navrhne v pondělí vládě další rozvolnění proti covidu-19.

Článek

Vláda bude v pondělí jednat o dalším rozvolnění nařízení proti covidu-19. V debatě České televize mezi lídry kandidátek z Ústeckého kraje to řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Měla by skončit povinnost testování pro kroužky, organizovaný sport nebo třeba zájmové vzdělávání. Detaily Babiš neuvedl a více nechtěl říct ani ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za hnutí ANO), který má podle premiéra tento návrh předložit.

„Všechno podstatné se dozvíte v pondělí na tiskové konferenci po jednání vlády,“ napsal Vojtěch pro Seznam Zprávy. Není jasné, zda se změna dotkne pouze testů.

Děti, které navštěvují volnočasové aktivity pro více než dvacetičlenné skupiny, musí dosud alespoň jednou týdně prokázat doklad o negativním testu, prodělání koronaviru před nejvýše 180 dny nebo očkování.

Rozvolnění by mohlo přijít poté, co tento týden počet nakažených oproti předešlému o dvacet lidí s covid-19 klesl. Nejvíc nakažených přibylo v úterý, bezmála 600, ve středu 524.

Ve čtvrtek ministerstvo evidovalo 164 hospitalizovaných, to je stejně jako před týdnem a o několik méně než předchozí dny tohoto týdne. Počet lidí vyžadující intenzivní péči se výrazně nemění a pohybuje se kolem třiceti.

Reklama

Doporučované