Hlavní obsah

Burzou v Praze hýbal ČEZ, akcie Boeingu v New Yorku už zase stoupají

Rozhovor s ekonomem Czech Fund Lukášem Kovandou o pádu akcií společnosti Boeing.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelný pohled do světa burz, akcií, dluhopisů, měn.

Článek

Pražská burza po pěti předchozích růstech dnes oslabila. Index PX klesl o 0,13 procenta na 1075,36 bodu. Dolů šly akcie bank, mírně po zveřejnění loňských hospodářských výsledků ztratily také cenné papíry energetické společnosti ČEZ.Zpevnily naopak akcie pojišťovny VIG a antivirové firmy Avast. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna v úterý stagnovala k euru i vůči dolaru.

„Pražská burza neudržela denní zisky a nakonec zakončila v záporném teritoriu," podotkl makléř Fio banky Josef Dudek. Obchodní aktivita byla podprůměrná, doplnil Jiří Kostka z Komerční banky.

V úterý nejvíce obchodované cenné papíry ČEZ klesly o 0,09 procenta na 545 korun. Podle Dudka dopadlo loňské čtvrté čtvrtletí pro firmu hůře, než se čekalo, pozitivní je ale výhled hospodaření na letošní rok.

Z bankovních emisí Moneta Money Bank odepsala čtvrt procenta na 78,55 koruny, Erste Bank ztratila 0,35 procenta na 846 korun a Komerční banka ubrala 0,63 procenta na 947 Kč. Akcie pojišťovny VIG naproti tomu vzrostly o 1,06 procenta na 573 korun.

Avast si polepšil o 0,55 procenta na 92 korun a tabáková společnost Philip Morris o 0,41 procenta na 14 600 korun. Nejvýraznější ztráty dnes postihly cenné papíry mediální firmy CME o 0,75 procenta na 79 korun a výrobce nápojů Kofola o 0,64 procenta na 310 korun.

Reklama

Doporučované