Hlavní obsah

Bývalý konec Výstaviště v Praze 7 bude přičleněn ke Stromovce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Bývalý konec Výstaviště v Praze 7 bude přičleněn ke Stromovce a zrekonstruován. Cílem je proměnit dosud nevyužívané plochy na místa určená k rekreaci. Magistrát nyní vypíše zakázku na dodavatele prací.

Článek

Maximální cena oprav bude 19,46 milionu korun bez DPH. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválili pražští radní. Praha rekonstruuje Stromovku několik let, naposledy byla dokončena oprava prostoru před Šlechtovou restaurací.

„Navržené řešení vedení parkových cest prakticky navazuje na již provedenou opravu stávajících tras v dalších částech Stromovky,“ píše se v dokumentu. Návrh řeší také úpravu trávníků, vybudování veřejného osvětlení, doplnění laviček, košů a prvků na cvičení.

Kdy přesně opravy začnou, není jasné, záležet bude na průběhu a výsledku tendru. Předpokládaná délka oprav jsou podle dokumentu čtyři měsíce.

Naposledy město dokončilo opravu v minulém týdnu u Šlechtovy restaurace. Řemeslníci obnovili záhony a trávník před historickou budovou a vybudovali automatický závlahový systém. Přibyly také nové lavičky, koše a osvětlení. Samotná zahradní restaurace, která měla být uvedena do provozu loni v dubnu, se ale otevře patrně příští rok na jaře.

Magistrát v uplynulých letech nechal mimo jiné opravit například rybníky a rovněž vytvořil nový v místě bývalého Rudolfova rybníka, kde byly do té doby podmáčené pozemky. Vyčištěna byla i Rudolfova štola.

Stromovka neboli Královská obora je jedním z nejstarších parků v Praze. Založil ho zřejmě v roce 1268 český král Přemysl Otakar II. jako loveckou oboru. Pro veřejnost byl poprvé otevřen v roce 1804.

Reklama

Doporučované