Hlavní obsah

Caligulův prsten ve dražbě, zchudlý Babiš a benefity čajových dýchánků

7. říjen 2019: Den očima redaktora Filipa Kalčáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zajímavé události dne 7. října vybíral redaktor Filip Kalčák s přispěním redaktorky Nikoly Zwrtkové.

Článek

Začátek týdne přinesl kromě klimatických protestů také informaci, že premiér Andrej Babiš v politice chudne. Alespoň to sám tvrdí. Podle posledního žebříčku časopisu Forbes letos spadl z druhého místa nejbohatších Čechů až na čtvrtou příčku. Forbes jeho majetek nacenil na malicherných 70 miliard korun. Když přitom vstupoval před šesti lety do politiky, stejný časopis mu odhadl miliard čtyřicet. Při práci je zkrátka nutné leccos obětovat.

Například volný čas. Lidé totiž nemají prostor ani na hodinový relax. Minimálně ti v Británii. Tamní vědci se totiž ptali dvou tisícovek Britů na otázku, na jak dlouho mohou každý den jen tak vypnout. Ze studie vyplývá, že je to průměrně jen 54 minut. Důvody, proč lidé nestíhají relaxovat, jsou podle vědců hlavně tlak na pracovní výkon a neustálá potřeba být na telefonu. A nebo za všechen stres mohou právě takovéto statistiky.

Cítíte se provinile, když vypijete denně deset šálků čaje? Nemusíte. Podle nové studie, kterou publikoval Huffington Post, má pití tohoto nápoje blahodárné účinky. Snižujete tím riziko, že onemocníte cukrovkou nebo demencí. Pití čaje také prodlužuje lidský život. Podle studie se tak budete cítit déle mladí. Tahle logika je bezchybná, já tleskám.

Chystáte se požádat přítelkyni o ruku? Mám pro vás tip, do dražby jde prsten římského císaře Caliguly. Safírový prsten se bude v Londýně dle odhadů prodávat až za 500 tisíc liber, což je v přepočtu na koruny opravdu hodně peněz. Klenot má být starý více než 2000 let a za tu etapu vystřídal celou řadu vlivných vlastníků. Možná čeká právě na vás. Caligula ale nebyl zrovna filantrop, ještě si promyslete, zda to vaše polovička ocení.

Na další události, které s sebou přineslo pondělí 7. října, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované