Hlavní obsah

Čech mezi španělskými surfaři a obří vlny. Nový film No Wave Back natočil Martin Smékal

Filmu No Wave Back má premiéru 25. května.

Reklama

Surfování se u nás v České republice stává stále populárnějším sportem a trendovou záležitostí. Režisér Martin Smékal o surfařích natočil už dokument Choose Your Wave, nyní do kin půjde jeho nový film.

Článek

Dokument Choose Your Wave Martina Smékala byl o českých surfařích, kteří na základě surfu změnili svoje hodnoty. „I život - a třeba se přesunuli k oceánu. Nebylo to tolik o surfingu, ale hlavně o té změně v životě,“ vysvětluje Martin Smékal.

Dokument byl velmi dobře oceněn odbornou porotou, dostal se také na zahraniční festivaly. „To byl velký úspěch, protože český surfing se nedá se světovým srovnávat. Porotci viděli, že to je zajímavé v tom, že lidé, kteří jsou nejdál oceánu ve střední Evropě, jsou na základě surfu schopní měnit hodnoty a životy,“ říká Martin Smékal, jenž díky novému snímku zjistil, že surfaři ve Španělsku v malé vesnici jsou úplně normální lidé.

Nový film Martina Smékala se jmenuje No Wave Back. Vypráví o českém surfaři Matěji Novákovi, který se rozhodl ve Španělsku sjet velkou šesti až desetimetrovou vlnu. „Takových vln jsou spousty po celém světě, ale v tomhle místě přichází jenom jednou za rok nebo za dva roky a jenom v zimě,“ vysvětluje Smékal. Příběh ukazuje, jak se Čech dostane do party španělských surfařů, jak probíhá fyzická i mentální příprava. Film má premiéru 25. května v kině Lucerna v Praze.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované