Hlavní obsah

Červenkův nejlepší turnaj, skvělý Nečas a dobrá obrana. Hokejové osobnosti hodnotí šampionát

Červenkův nejlepší turnaj, skvělý Nečas a dobrá obrana. Hokejové osobnosti hodnotí hokejový šampionát.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ani letos se národní tým medaile z hokejového šampionátu nedočkal. I přesto však předváděla česká reprezentace dobrý výkon. Osobností hokejového světa jsme se ptali na jejich postřehy ze šampionátu v Dánsku.

Článek

Vyřazení už ve čtvrtfinále je pro mnohé hokejové fanoušky zklamání. Zároveň se ale na výkonu českého týmu v Dánsku dají najít i pozitiva. Mladý tým předvedl bojovný výkon. „Byli jsme schopní obrátit stav. Neskládali jsme zbraně. Mužstvo mělo charakter, dokázalo hrát až do 60. minuty,” řekl bývalý kouč národního týmu Vladimír Vůjtek.

Slova chvály se ze všech stran hrnou především na bostonské duo - Davida Krejčího a Davida Pastrňáka. Naopak vlna kritiky se valí na kapitána Romana Červenku. Kapitán národního týmu z roku 1994 Otakar Janecký má ale jiný názor. „Myslím si, že to bylo jeho nejlepší mistrovství světa, i když nedal gól. Jeho hra byla výborná,” popsal současný asistent trenéra pardubického Dynama. Dalším hráčem, který na turnaji vynikal, je podle Janeckého i Vůjtka Dmitrij Jaškin. Rodákovi z Omsku podle nich prospěl zejména příjezd Pastrňáka a Krejčího.

Zároveň vyzdvihli i dalšího hráče - Martina Nečase. A právě mládí, které do týmu Nečas přinesl, české hře podle Dominika Haška pomohlo.

Otázkou čtvrtfinálového utkání do posledních chvil zůstávalo, zda se do branky postaví Pavel Francouz, nebo David Rittich. Kouč Josef Jandač nakonec sáhl po Francouzovi. A ten podle legendárního Dominátora nechyboval. „Nemyslím si, že by byla jeho chyba, že jsme prohráli,” dodal Hašek.

Mistrovství světa vyvrcholí o víkendu. Zatímco Vůjtek ve finále vidí Kanadu se Švédskem, podle Haška se světovými šampiony stanou hráči USA. A to i kvůli tomu, že na světové zlato čekají už dlouhých 85 let.

Reklama

Související témata:

Doporučované