Hlavní obsah

Češi mají na účtech biliony, inflace jim z nich ukrojila více než 96 miliard

Foto: Shutterstock.com

Vysoká inflace otevírá dveře k výhodným investicím.

Reklama

aktualizováno •

Vypadá to, že český občan nevykročil do dvacátých let jednadvacátého století příliš šťastně. Nejprve ho loni zdecimovala proticovidová opatření, aby je letos vystřídala další, tentokrát ekonomická hrozba: vysoká inflace.

Článek

Přesto nebo možná právě proto Češi za poslední dva roky uspořili více než v předchozích obdobích a na účtech již mají více než 3,2 bilionu korun. Většina těchto úspor leží na běžných a spořicích účtech. Pokud to tak máte i vy, tak vězte, že inflace nás za poslední rok okradla o jen stěží uvěřitelných 96 miliard korun. Statistici spočítali, že při průměrné hrubé měsíční mzdě 35 285 Kč a při současné inflaci 4,9 % si za svou výplatu koupíme zhruba za 1 700 Kč méně zboží a služeb než před rokem. Jinými slovy, pokud si chceme za svou výplatu koupit to stejné co před rokem, musíme si skoro 5 % připlatit. To jsou však jen oficiálně vykazovaná čísla, ta reálná jsou bohužel pravděpodobně ještě vyšší.

Ukládáním peněz na bankovních účtech tedy ročně přicházíme o nezanedbatelnou částku. Úroky na spořicích účtech se totiž aktuálně pohybují v průměru v desetinách procenta a tak bychom při stávající inflaci 4,9 % za nezměněných podmínek reálně přišli přibližně o 4,5 % našich úspor každý rok. Přitom by naše bilance mohla být zcela opačná. Stačí se poohlédnout po investicích s výnosem vyšším, než je míra inflace. Není přitom nutné mít žádné odborné znalosti ani miliony na účtu. Naopak, k tomu, abyste své prostředky chytře investovali, vám stačí zdravý selský rozum a klidně jen tisícikoruna navíc na vašem účtu, se kterou začnete.

Vybírejte zajištěné investice

Výběru investice je samozřejmě potřeba věnovat patřičnou pozornost. Zároveň však také existuje způsob, který umožňuje rizika vyplývající z investice výrazně eliminovat. Tím je zajištění investice určitým aktivem. Přitom platí, že rozdíl ve výnosnosti zajištěných a nezajištěných investic nemusí být až tak velký, rozdíl v rizikovosti je ale značný. K nejvhodnějším formám zajištění z pohledu investora patří nemovitosti. S těmi dlužník nikam neuteče a představují tak pro investora důležitou pojistku pro případ, že se dlužníkovi jeho původní záměr nepodaří zrealizovat. Navíc ceny nemovitostí v posledních letech výrazně rostou. Takže při zajištění dlouhodobější investice nemovitostí se míra bezpečí investora v průběhu času ještě zvyšuje.

Foto: Shutterstock.com

I drobní investoři mohou díky RONDA INVEST získat zajímavý výnos až 6 procent ročně z projektů zajištěných nemovitostmi

Investovat lze i drobné částky a bez poplatků

V případě vysoké inflace, které aktuálně čelíme, je potřeba pro investici vybírat taková aktiva, jejichž ceny rostou ideálně ještě rychleji než samotná inflace. K těm nemovitosti v posledních letech bezesporu patří. Připomeňme, že v roce 2015 se průměrný 70 metrový nový byt v Praze prodával za cenu okolo 3,9 milionu korun, dnes je cena stejného bytu na více než dvojnásobku.

Rychle rostoucí ceny nemovitostí jsou zajímavou příležitostí pro investory. A to nejen pro ty velké. Využít toho mohou i lidé, kteří si mohou dovolit investovat třeba jen tisíc nebo několik tisíc korun. Jako jednu z možností můžeme zmínit investice do nemovitostních projektů RONDA INVEST. Jde o projekty, které bývají zpravidla zaměřeny na výstavbu či rekonstrukci bytů či domů ve vybraných lokalitách s dobrou likviditou jako je například hlavní město Praha.

Po důkladném prověření každého projektu a jeho zafinancování zpřístupní RONDA INVEST tyto projekty také drobným investorům. Ti tak mohou získat zajímavý výnos až 7 procent ročně z projektů zajištěných nemovitostmi, k nimž by se ještě před pár lety jako drobní investoři neměli možnost dostat. A co víc – vše potřebné lze zařídit on-line z domova. Pokud se rozhodnete investovat s RONDA INVEST a připravíte si investici deset tisíc korun, získáte k první investici navíc bonus 500 Kč. S investicí nejsou spojeny žádné vstupní ani průběžné poplatky, což je velkou výhodou ve srovnání například s realitními fondy.

Jak to funguje?

Zvolíte si libovolnou částku již od 1 000 Kč, kterou můžete investovat. Je možné investovat i pravidelně, a tak zhodnocovat své měsíční úspory. Každý projekt, do kterého máte možnost investovat, je pak jištěn zástavním právem k bonitní nemovitosti. Výnosy z investice jsou vám vypláceny každý měsíc na účet, takže si můžete tímto způsobem budovat svůj pasivní příjem nebo získané výnosy znovu investovat a získat tak ještě vyšší výnos.

Na webové stránce RONDA INVEST v klientské sekci pak můžete sledovat celé své portfolio a všechny potřebné detailní informace. Nechybí ani přehledné grafické znázornění, které vám ukáže, jak vaše výnosy rostou v čase. A pokud si myslíte, že tisícovka je pro takovou investici málo, pak si lze jednoduše spočítat, že při dlouhodobém pravidelném investování vám může i pouhá tisícovka měsíčně vydělat do důchodu klidně i milion.

Pokud vás možnost investovat do nemovitostních projektů u RONDA INVEST zaujala, můžete si pročíst zkušenosti jejich investorů. Samotnou investici pak můžete zařídit jednoduše on-line z domova.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované