Hlavní obsah

Češi táhnou Brémy do Evropy, naopak Darida v Berlíně bojuje o sestavu. Přímý přenos nabízí souboj týmů s reprezentanty

Zápas Hertha Berlín-Werder Brémy vysílá Televize Seznam dnes od 18:00 hodin.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Společně s trenérem české fotbalové reprezentace Jaroslavem Šilhavým můžete i vy diváci Televize Seznam sledovat duel německé Bundesligy mezi Werderem Brémy a Herthou Berlín, do kterého mohou zasáhnout hned tři čeští fotbalisté. Na straně hostů z Brém brankář Jiří Pavlenka s obráncem Theem Gebre Selassiem a v bílomodrém dresu Herthy Berlín Vladimír Darida.

Článek

Jak domácí Hertha, tak i hostující Werder se v letošní sezoně nacházejí v pelotonu šesti týmů, které se v závěru bundesligové sezony poperou o dvě místa zajišťující postup alespoň do předkola Evropské ligy.

„Ještě nejsme na konci, ale zatím se nacházíme na pozicích, kde je směrem nahoru všechno možné. Za posledních osm let je to do momentálního bodu asi nejpovedenější sezona,“ vysvětluje Theo Gebre Selassie, který je po odchovnaci Philippu Bargfredovi druhým služebně nejstarším hráčem Werderu.

To druhý Čech v kádru Floriana Kohfeldta Jiří Pavlenka hraje v Německu, konkrétně v Brémách, teprve druhým rokem, ale hned v premiérové bundesligové sezoně si vyzkoušel chytat pod velkým tlakem. „Minulý rok se nám nepovedl vstup do sezony a vyhráli jsme až po změně trenéra a nakonec jsme se v klidu zachránili,“ vzpomíná bývalý brankář Slavie či Baníku Ostrava. „Pozitivní na tom ale bylo to, že jsme našli herní tvář,“ dodává.

Jiřího Pavlenku zvolili fanoušci Werderu v minulé sezoně jako hráče roku.Video: DIGI Sport

V probíhající sezoně je to ale úplně jiná písnička. Werder z desáté pozice ztrácí na pátý Frankfurt pouhé tři body a v klubu třináct zápasů před koncem sezony stále vyhlížejí předsezonní cíl. „Ke konci sezony máme papírově těžší soupeře, ale rádi bychom se dostali do Evropské ligy,“ shodují se Pavlenka s Gebre Selassiem.

Nejbližší překážkou pro tým ze severního Německa bude v přenosu Televize Seznam Hertha Berlín. Tedy tým, který útočí podobně jako Werder na účast v evropských pohárech.

„Víme, že jsou nebezpeční v protiútocích. Proti Mönchengladbachu vyhráli 3:0, když těžili právě z brejků. Navíc tam vyhráli letos jako první. Doufejme, že se tou výhrou trochu namlsali a že proti nám nebudou tak produktivní,“ pokračuje obránce, který zamířil do Německa po EURU 2012.

Zatímco česká dvojice Werder do evropských pohárů táhne, tak Vladimír Darida v klubu Hertha Berlín po zranění stále bojuje o základní sestavu.

„Na mé zranění z podzimu Hertha reagovala, když přivedla na hostování Marka Grujiče z Liverpoolu, kterému se daří a navíc sbíráme body i jako tým. Pro mě je tak těžké se dostat zpátky do základní sestavy. Jaro je ale ještě dlouhé a já věřím, že se do základu dostanu,“ vysvětluje svou pozici Darida.

Vladimír Darida bojuje o místo i s kmenovým hráčem Liverpoolu, kterého si oblíbil kouč Herthy Pál Dárdai.Video: DIGI Sport

Na druhou stranu Darida baví fanoušky v Berlíně už od roku 2015 a do posledních sedmi zápasů naskočil alespoň na pár minut pokaždé. „Vláďa má v klubu silnou pozici. Doufám, že se mu už budou vyhýbat zranění a zase začne hrát od začátku, protože si myslím, že týmu pomůže,“ uzavírá Slovák Ondrej Duda, nejlepší střelec Herthy v probíhající sezoně.

O tom, jestli nastoupí do zápasu všichni tři Češi na soupiskách obou týmů, se můžete přesvědčit od 18:00 na Televizi Seznam. Utkání orámuje studio za účasti reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého, Luďka Mádla a Jaromíra Bosáka. Studio moderuje Jindřich Šídlo, utkání komentuje Ondřej Lípa.

Reklama

Doporučované