Hlavní obsah

Češi v infarktovém závěru otočili zápas se Slováky a na úvod MS vyhráli v prodloužení

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Čeští hokejisté mají za sebou první zápas na MS v Dánsku. Slovensko porazili 3:2 v prodloužení.

Článek

Úvodní zápas české reprezentace na mistrovství světa v Dánsku byl pořádné drama s dobrým koncem. I přes jasnou útočnou převahu Češi dlouho nemohli (až na jednu výjimku, kdy se trefil Kubalík) najít střelecký recept, navíc po gólech Krištofa a Sekery v oslabení prohrávali.

Češi v základní hrací době zabrali většinu času v útočném pásmu a Slovensko jasně přestříleli 39:17. Přesto slovenský brankář Marek Čiliak držel nadějný výsledek svého týmu 1:2 více než půl hodiny. Devět vteřin před koncem ale nakonec překonal Čiliaka střelou pod vyrážečku český mladík Martin Nečas. Zápas tak šel do prodloužení.

V něm Češi od začátku měli hru pod kontrolou. Nejprve se do velké šance dostal opět Martin Nečas, ten ale netrefil a navíc se při následném naražení na mantinel s bolestivou grimasou přesunul na lavičku.

Další šanci už ale česká reprezentace proměnila. Dmitrij Jaškin v čase 62:09 vstřelil vítězný gól. A Jandačův tým si tak na úvod připsal výhru v prodloužení v poměru 3:2 a dva body do základní tabulky skupiny A.

Video: Bývalý trenér české reprezentace Luděk Bukač o úrovni českého hokeje

Rozhovor s Luďkem Bukačem.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Český tým se se Slovenskem setkal na MS v tzv. federálním derby po čtyřech letech.

Na soupisce týmu se zatím objevilo 21 hráčů – z toho dva brankáři, sedm obránců a dvanáct útočníků. Seznam naposledy doplnili útočníci Robert Kousal z Davosu a Filip Chytil z New York Rangers. Na soupisce stále zůstávají čtyři místa, již nyní je ale jasné, že jedno z nich patří brankáři Dominikovi Hrachovinovi.

Reklama

Související témata:

Doporučované