Hlavní obsah

Trojnásobný mistr světa o českém týmu: Nečas může být tahoun. Zadina je střelec, měl jet

Podívejte se na rozhovor s manažerem Plzně, bývalým vynikajícím hokejistou a trojnásobným mistrem světa Tomášem Vlasákem.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Má český tým šanci získat medaili, proč naši mladí hokejisté zaostávají za svými vrstevníky a kdo by měl být příštím trenérem hokejové reprezentace? V rozhovoru pro Seznam odpovídá trojnásobný mistr světa Tomáš Vlasák.

Článek

Čeští hokejisté v sobotu v derby se Slováky rozehrají hokejové mistrovství světa, tým do Dánska odcestoval s hodně skromnými cíli. O medaili nepadla řeč. Nejzkušenější útočník Tomáš Plekanec považuje za favority jiné týmy, trenér Josef Jandač naznačil, že klíčové bude postoupit do finále. Je zřejmé, že český hokej na špičku ztrácí a už to i veřejně přiznává.

„Vždycky, když jsme tam jezdili v situaci, že se od nás nic nečeká, tak jsme uměli překvapit. Takže musíme věřit, že je to znovu ten případ," říká Tomáš Vlasák, bývalý vynikající hokejista a dnes sportovní manažer Plzně.

K hokejové reprezentaci má několik výhrad. Nelíbí se mu počet hráčů, chybí mu v nominaci největší talent dekády Filip Zadina. Těší se naopak na to, jak se s velkým hokejem popasují jiní mladíci. „Martin Nečas může být tahoun týmu, je to chytrý hokejista,“ líčí Vlasák.

Proč jsou hokejisté ze Švédska a Kanady na jiném levelu už od mládeže, jak mění hokej největší hvězda současnosti Connor McDavid a kdo by měl být příští trenér hokejové reprezentace? Mimo jiné i na to odpovídá člen zlatého týmu z MS 1999, 2000 a 2001. Rozhovor si můžete pustit ve videu.

Magazín SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované