Hlavní obsah

Tip na výlet: Česká Kanada

Rybník Hejtman.

Reklama

Tenhle přírodní park, ležící na jihu Čech, je tak trochu „opomíjený“. Chtělo by se říct „bohužel“, ale možná právě v tom tkví jeho kouzlo. Přitom je tu toho tolik k vidění! Letní tip Samuela Síse, dramaturga pořadů.

Článek

Projít celou Českou Kanadu zabere více jak den, proto dobrodruhům doporučuji vzít s sebou stan a přespat uprostřed téhle oázy klidu. Kam se určitě podívat? Vydejte se na zámek Český Rudolec, který zaujme kohokoli, kdo jen projíždí. Říkalo se mu totiž Malá Hluboká a na první pohled je jasné proč.

Další z jejích nejvýraznějších dominant je rozsáhlá zřícenina hradu Landštejn. Značné turistické popularitě se těší také renesanční historické centrum města Slavonice, roztodivná skaliska a balvany v lesích okolo Valtínova, ruiny zaniklé středověké vesnice Pfaffenschlag, pomník fiktivního českého génia Járy Cimrmana u obce Kaproun a další místní přírodní a historické zajímavosti. Takže je jen na vás, jak si výlet chcete naplánovat.

Česká Kanada

Příhraniční oblast mezi městy Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak. Rozloha činí přibližně 250 km2. Území je z velké části pokryto smrkovými lesy.

Nejbližší autobus a vlak: Albeř

Restaurace: Hostinec Na Návsi

Ať už jste vášnivý cyklista nebo dáváte přednost pěší turistice, Českou Kanadu a její krásy můžete objevovat jakkoli. Vyrážíte-li na dovolenou kvůli památkám nebo kulturním akcím, nebo volíte dovolenou tak, abyste ji mohli absolvovat s dětmi, i pro vás je Česká Kanada ideální volbou.

Reklama

Doporučované