Hlavní obsah

Česká Kanada připravila pro cyklisty mapu na plánování tras

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Turistická oblast Česká Kanada, která je na Jindřichohradecku, připravila pro letní sezonu interaktivní mapu, pomocí níž si návštěvníci snadno naplánují cyklistické výlety.

Článek

Na webu organizace nabídne například tipy na propojení tras různých památkových míst. Projekt Na kole Českou Kanadou je určený pro jedince i pro rodiny s dětmi. Zástupci oblasti Česká Kanada to dnes řekli novinářům.

„Víme, že poptávka po cykloturistice je v této oblasti velmi vysoká,“ uvedla za Českou Kanadu Kateřina Trávníčková. Dodala, že interaktivní mapa nabídne trasy z míst jako například hrad Landštejn, zámek Jindřichův Hradec, Červená Lhota nebo rozhledna U Jakuba.

„Chceme počet cílů postupně nadále rozšiřovat,“ uvedla Trávníčková. Projekt se zaměří na místa, která jsou dostupná na kole. „Interaktivní mapa navíc poskytne informace mimo jiné i o tom, jaká je náročnost trasy,“ řekla.

Česká Kanada patří do příhraničí s Rakouskem. Kulturní památky nebo přírodní atrakce v blízkosti hranic s Rakouskem v Jihočeském kraji navštíví ročně přibližně půl milionu turistů.

„Letošní ruch je s ohledem na koronavirus pro cestovní ruch trochu komplikovaný. Ale je možné, že řada lidí místo zahraničí zvolí dovolené v České republice a budou objevovat různá zákoutí. Měli bychom těmto lidem nabídnout maximum,“ uvedl jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka.

Česká Kanada se rozkládá mezi městy Nová Bystřice, Slavonice a Kunžak. Většinou tu jsou menší obce, velký počet rybníků a rozsáhlé lesy.

Reklama

Doporučované