Hlavní obsah

Video: Česká posádka přežila děsivou nehodu na rallye v Africe

Záběry nehody na africkém rallye. Otřesení Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem se z vraku automobilu dostali sami.Video: David Janeczek

 

Reklama

Obhájci vítězství z loňského ročníku Morocco Desert Challenge Tomáš Ouředníček a David Křípal přežili děsivou havárii hned v první etapě letošního ročníku marockého rallye.

Článek

Jen 200 metrů před cílem úvodní etapy Morocco Desert Challenge vystrašil jezdec Tomáš Ouředníček s navigátorem Davidem Křípalem všechny fanoušky motorsportu.

„Už jsme viděli cílové vlajky, když jsme v plné rychlosti skočili do protibřehu, do velké díry. Do posledního momentu nebyla vůbec vidět,“ uvedl Ouředníček pro Southracing.cz.

Česká posádka speciálu Ford Ranger Dakar dosahovala během první etapy rychlosti až 180 km/h. „Fantasticky se nám povedl start, auto bylo nastavené výborně,“ pokračoval pilot automobilu, který startoval s prestižním číslem 301.

Po nehodě se trosky automobilu nacházely až 130 metrů od sebe. Posádka se dostala z vraku vozu otřesená, ale sama.

„Za to, co se stalo 200 metrů před cílem, nemůže ani jeden z nás. Jsem moc rád, že jsme z auta vylezli živí! Doufám, že budeme s Tomem ještě závodit,“ dodal na závěr Křípal.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované