Hlavní obsah

Česká spořitelna chce koupit rakouského konkurenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Waldviertler Sparkasse má na jihu Česka sedm poboček, ty by měly přejít do barev České spořitelny.

Reklama

Česká spořitelna plánuje převzít české pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých stránkách.

Článek

„Záměrem spořitelny je převzít české pobočky a byznys banky Waldviertler Sparkasse (WSPK CZ) a počátkem příštího roku je začlenit do sítě České spořitelny,“ uvedl k obchodu mluvčí České spořitelny Filip Hrubý. Transakci musí kromě ÚOHS povolit také Česká národní banka.

Podle České spořitelny obě banky podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí. „Plánujeme koupit WSPK CZ jako fungující celek, tedy všechny její klienty, smlouvy, zaměstnance, know-how, pobočky či dodavatelské vztahy,“ uvedl Wolfgang Schopf, místopředseda představenstva České spořitelny.

Waldviertler Sparkasse je rakouská regionální banka z rakouské skupiny spořitelen Sparkassengruppe. V České republice působí od roku 1994, má celkem sedm poboček v jižních Čechách, na Vysočině a na jižní Moravě.

Česká spořitelna je největší bankou v Česku podle počtu klientů, kterých měla ke konci letošního pololetí 4,5 milionu. Banka měla ke konci pololetí konsolidovanou bilanční sumu 1,667 bilionu korun, oproti konci loňského roku se zvýšila o 14,3 procenta. Vlastníkem České spořitelny je rakouská finanční skupina Erste Group Bank, která je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy.

Reklama

Doporučované