Hlavní obsah

Česká televize prodlouží vysílání kanálu ČT3 do konce roku

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Česká televize prodlouží vysílání kanálu ČT3 pro seniory nejméně do konce letošního roku. Program vznikl loni na konci března jako pomoc seniorům.

Článek

Tento týden skončila roční lhůta, kdy mohl fungovat v pilotním režimu a bylo jej nutné převést do řádného vysílání mezi tzv. významné služby ČT.

Fungování kanálu si letos vyžádá 80 až 95 milionů korun. Podle generálního ředitele Petra Dvořáka pokryje první pololetí provozu ČT3 z letošního rozpočtu a druhé pololetí z úspor. „O dalším fungování kanálu chceme vést debatu s radou při při projednávání dlouhodobých plánů a při diskusi o rozpočtu ČT na příští rok,“ uvedl Dvořák.

Na konci loňského března, kdy bylo vysílání zahájeno, dosahoval program u divácké skupiny 15+ průměrného podílu na sledovanosti přes sedm procent a u nejstarších diváků dokonce přes deset procent. Ve druhé polovině roku to pak bylo okolo dvou až 2,4 procenta. U seniorů nad 65 let to pak byla tři až čtyři procenta.

Loni na podzim v souvislosti s druhou vlnou šíření viru Česká televize vysílání prodloužila nejméně do letošního jara a také rozšířila vysílání tak, že končí až ve 22:00 hodin. ČT3 využívá pořady z archivu ČT doplněné o aktuální zpravodajství.

Oblibu programu ČT3 potvrzuje i divácká spokojenost, která dosáhla za rok 2020 nadprůměrné hodnoty 8,8, což byla spolu s ČT art nejvyšší známka spokojenosti s vysíláním některého z programů na českém televizním trhu, uvedla dále ČT.

Mezi nejsledovanější pořady patřil loni seriál Nemocnice na kraji města s podílem na sledovanosti kolem 11 procent a Rozpaky kuchaře Svatopluka. Úspěšné byly také zábavné a hudební pořady včetně 69 repríz pořadu Televarieté.

Reklama

Doporučované