Hlavní obsah

České herečky opět píší a hrají pro děti, druhou knihu jim pokřtil Petr Nárožný

Divadelní trio MALÉhRY vydává druhou knihu pohádek. I v ní je zabudované malé divadélko.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pohádky a MALÉhRY. To je název dětské knížky, za kterou stojí trio Barbora Seidlová a Daniela a Nikola Zbytovské. Herečky z divadla MALÉhRY tak mají na kontě už druhou pohádkovou knihu. Pobaví i dospěláky a pokřtil ji herec Petr Nárožný.

Článek

Knížka vznikala přibližně devět měsíců, pohádek nejen o strašidlech je v ní deset, nechybí ani kartonové divadélko s loutkami. Trio Bára Seidlová a Daniela a Nikola Zbytovké pořádají i literární salon. Nalévají čaj, promítají obrázky a čtou dětem.

Pohádkovým příběhům dodávají kouzlo i jména hlavních postav. Jsou ryze česká. Někdy i podle reálných lidí ze života autorky Daniely Zbytovské. „Jména si půjčuji, protože mně se některá strašně líbí. Jako třeba Vašek Kadrnka – to je úplně skvělé pohádkové jméno. Protože je v dnešní době strašná spousta cizích jmen, snažím se, aby jména v knize byla česká,” vysvětluje Zbytovská.

Kmotrem knihy se stal Petr Nárožný. Pro MALÉhRY to byl trochu zázrak, protože jeho pohádky doslova zbožňují. „Já jsem milovala všechny komediální pohádky, takže třeba Mach a Šebestová a další, to je můj styl,” říká Nikola Zbytovská.

Když členky divadla MALÉhRY píší a čtou pohádkové příběhy, věří ony samy například na zázraky? To se dozvíte v úvodní reportáži.

Reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Strašidla

Doporučované