Hlavní obsah

České sklo zažívá renesanci. Nechali jsme si navrhnout jeden designový lustr

První díl pořadu Hi-tech Byznys o sklářském průmyslu, ve kterém byl hostem zakladatel firmy Lasvit Leon Jakimič.Video: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

 

Reklama

Je to popelka českých řemesel, která po revoluci málem skončila na dlažbě. Svět její kvalitu ale umí docenit i zaplatit. A to ji vrátilo na výslunní. České sklo zažívá možná až nečekanou renesanci.

Článek

Hostem Hi-tech Byznysu byl Leon Jakimič, zakladatel sklářské firmy Lasvit, která patří mezi český křišťál. Tedy je jednou z nejúspěšnějších tuzemských sklářských firem, která se dostala k unikátním zakázkám na Blízkém i Dálném východě i na Západě.

Podívali jsme se proto podrobněji do jedné sklářské firmy a také na příběh jednoho konkrétního lustru, který Lasvit dodával do opery v Dubaji. V Hi-tech Byznysu uvidíte také celou sérii lustrů, kterou firma vyráběla pro jednu rezidenci v Rusku. A u designérky Kataríny Kudějové Fulínové jsme si nechali jeden lustr navrhnout.

Druhý díl pořadu Hi-tech Byznys o sklářském průmyslu, ve kterém byl hostem zakladatel firmy Lasvit Leon Jakimič.Video: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

V pořadu přidáme také tradiční byznysové rady, tentokrát od Stanislava Gaje, bývalého spolumajitele e-shopu s elektronikou CZC.cz. A také přehled toho, jak si stojí celosvětová ekonomika a jestli nás čeká recese.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den na TV Seznam ve 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované