Hlavní obsah

Český kouč pro Salaha? Šilhavý je jedním ze tří kandidátů na pozici trenéra Egypta

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Šilhavý, ještě na podzim trenér fotbalové Slavie. Přesune se do Afriky?

Reklama

Před Jaroslavem Šilhavým se otevřela pozoruhodná nabídka, může převzít národní tým Egypta.

Článek

Ač to mnohé překvapí, v Egyptě se zjevně zhlédli v českém fotbale. Po nenaplněných spekulacích, že přední klub Al-Ahlí zvažuje angažování Pavla Vrby či Karla Jarolíma, přišla tentokrát ze země pyramid informace potvrzená.

A sice, že na pozici trenéra národního týmu Egypta aspiruje Jaroslav Šilhavý, ještě na podzim kouč Slavie, který má zkušenosti i z práce s reprezentačními týmy, jako někdejší spolupracovník Karla Brücknera.

Velké zkušenosti s fotbalem v arabských zemích má i Ivan Hašek:

Video: David Janeczek

Že jednání probíhají, Jaroslav Šilhavý prozradil, nechtěl však být konkrétnější. Jiné obvykle správně informované zdroje sdělily Seznamu, že Šilhavý je mezi třemi kandidáty, z nichž jeden je z Chorvatska. Rozhodnutí by mělo padnout brzy, do týdne.

V Egyptě v minulosti působili Miroslav Soukup, u reprezentace do 20 let, a také František Straka jako kouč dvou klubových celků, Ismaili a Smouha.

Hlavní hvězdou egyptské reprezentace je Mohamed Salah, famózní střelec Liverpoolu. Nicméně na MS ještě doznívaly následky jeho zranění z finále Ligy mistrů. I proto možná Egypt neuspěl, když z MS odjížděl se třemi porážkami. A to stálo místo Argentince Hectora Cúpera. Právě jeho nástupcem by se Jaroslav Šilhavý nyní hypoteticky mohl stát.

Reklama

Související témata:

Doporučované