Hlavní obsah

Český muscle model míří mezi profíky. Hodan chce na poli fitness vybudovat osobní značku

Rozhovor s muscle modelem Antonínem Hodanem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Svět kulturistiky zná nového držitele profikarty. Na závodech v Amsterdamu se jím pod hlavičkou organizace WBFF stal Antonín Hodan.

Článek

Antonínu Hodanovi se povedlo ovládnout závody v kategorii muscle model a získat profesionální kartu hned při své premiérové účasti. A to se ještě při prvním vystoupení v organizaci WBFF nepodařilo žádnému jinému Čechovi. Profikartu si svým výkonem na pódiu vysloužil i Hodanův parťák, Čech Kiro Markopulos.

Čtyřiadvacetiletého Hodana teď čeká vystoupení na EVLS Showdown v Praze. Dlouhodobější plány zatím nemá. Rád by si ale v budoucnu vyzkoušel i soutěž nejslavnější kulturistické organizace IFBB.

V loňském roce ho trápilo zranění, utržený prsní sval. Během rekonvalescence pochopitelně nemohl trénovat a přibral na 128 kilogramů tělesné váhy. Devět měsíců ale dřel a dokázal shodit přes třicet kilogramů a dostat se na soutěžních 95 kg.

Fitness svět je samozřejmě o perfektní disciplíně a odříkání. „Kdo mě ale zná, tak ví, že u mě je to hodně o jídle,“ říká Hodan, který si takzvaný „cheatday“ dopřává třeba i jednou týdně.

Samotná kulturistická scéna není nic speciálně výdělečného, vliv a dosah na sociálních sítích ale Antonínu Hodanovi přináší neustále nové klienty k osobnímu či online koučinku nebo i nové sponzory. „Dá se říct, že jsem vlastně youtuber,“ dodává. Jeho YouTube kanál odebírá přes šest tisícovek lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované