Hlavní obsah

Českým želízkem v ohni Eurovize je Mikolas Josef

Mikolas Josef a Jan Potměšil ve studiu Slavných.

 

Reklama

V roce 2018 bude v Eurovizi zastupovat Českou republiku zpěvák Mikolas Josef. Ve studiu Slavných prozradil, co pro něj cesta do Lisabonu znamená.

Článek

„Je to super pocit, to je jasné. Moc se všichni těšíme, nadšení se mnou sdílí spolupracovníci i rodina,“ svěřil se Mikolas Josef. V květnu Mikolas vyrazí do Portugalska, kde bude v Eurovizi se svou písní Česko zastupovat.

V národním kole totiž porazil například Evu Burešovou, Debbie, Pavla Calltu nebo skupiny Doctor Victor a Eddie Stoilow.

„Myslím si, že má síla je v tom, že do soutěže jdu s vlastní písničkou, kterou jsem si sám napsal a produkoval,“ hodnotí Mikolas Josef.

Vítězství mu oznámila Česká televize malým překvapením. Kreativní ředitel ČT Jan Potměšil se jej zeptal, co by popřál vítězi. Mikolas tak na kameru popřál pevné nervy a hodně energie. Na to mu Jan Potměšil s úsměvem odpověděl: „Tak to sis popřál hezky, jsi to ty!“

Vítěz národního kola se vybírá velmi pečlivě, aby měl v mezinárodní konkurenci šanci. Hodnotí ho i odborná porota.

„Hlasování v Eurovizi je velmi jednoduché. Jednak probíhalo prostřednictvím aplikace, kde Mikolas získal více než polovinu z 15 tisíc hlasů, a pak jsme měli mezinárodní porotu složenou ze zpěváků a zpěvaček, kteří se účastnili Eurovize,“ objasnil Mikolasovo vítězství Jan Potměšil.

Mikolase nyní čekají náročné taneční i pěvecké zkoušky a rozhovory.

„Soustředíme se také na stage. Soutěž se odehrává v aréně pro 20 tisíc lidí, chceme je překvapit,“ poodhaluje zákulisí příprav Jan Potměšil.

Více o účasti Mikolase Josefa v Eurovizi se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované