Hlavní obsah

Chorvati vyletěli žebříčkem FIFA vzhůru, v elitní desítce je hned osm evropských zemí

Chorvati se dostali v žebříčku FIFA na čtvrté místo.Video: David Janeczek

 

Reklama

Po nedávném mistrovství světa vydala FIFA nový aktualizovaný žebříček národních týmů. Nejvíce si polepšili vicemistři světa z Chorvatska.

Článek

Letošní mistrovství světa ve fotbale pořádně zamíchalo žebříčkem FIFA. Světoví šampioni z Francie se očekávaně posunuli do čela a takoví Chorvati vyletěli vzhůru o 16 příček na 4. místo.

Velký sešup žebříčkem zažili také Němci, kteří po zpackaném mistrovství světa spadli na 15. místo a jsou tak momentálně až desátým nejlepším evropským týmem. Naopak Angličané se vyšvihli na 6. místo, což je pro ně nejlepší umístění od roku 2013, kdy byli čtvrtí.

Zajímavostí je také to, že se v elitní pětce žebříčku nachází vedle Chorvatů také druzí Belgičané. Zatímco Chorvatsko má pouze 4 miliony obyvatel, tak Belgičanů je podobně jako Čechů.

Jenže česká fotbalová reprezentace momentálně nezažívá nejlepší období v historii a tým Karla Jarolíma se drží v páté desítce žebříčku na 44. místě. Pro srovnání Slováci okupují 26. příčku. Pro zajímavost, Ukrajina, tedy druhý český soupeř v nadcházející Lize národů, se nachází na 35. místě.

Reklama

Doporučované