Hlavní obsah

Chrudim otevřela nový betonový skatepark, za vstup se bude platit

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový skatepark s betonovými prvky u řeky Chrudimky poblíž supermarketu Tesco nahradí vysloužilý areál, který musí ustoupit budovanému sjezdu z okruhu k městským sportovištím.

Článek

Nový skatepark není oplocený, ale bude se na něj platit vstupné, aby jej navštěvovali jen skuteční zájemci o sportování, uvedl starosta František Pilný (ANO).

„Skatepark je volně otevřený, ale za vstupné. Dá se zaplatit převodem z účtu nebo přes QR kódy, které jsou na vstupním řádu,“ uvedl Pilný. Návštěvníci musí mít helmy, děti do 15 let by neměly být bez dozoru. Provoz bude kontrolovat městská policie. Vstupné činí deset korun za den nebo 50 korun za měsíc.

Původní skatepark s kovovými prvky už dosloužil a je zavřený. Radnice ho chce darovat obci Prosetín na Chrudimsku, která jej na své náklady rozebere, odveze a po opravách znovu postaví.

Nový skatepark vyšel radnici na téměř šest milionů korun, kvůli úsporám se vypustilo například zastřešení. V budoucnu bude ještě vybaven lavičkami, stojany na kola a odpadkovými koši. Pokud by se kolem areálu objevily problémy, mohly by přibýt také kamery a osvětlení.

Reklama

Doporučované