Hlavní obsah

„Chystám překvapení. Už brzy," říká propuštěný vrah Kajínek v reakci na reportáž Seznamu

Jiří Kajínek, kterému před měsícem udělil prezident Zeman milost, říká, že zvažuje setkání s korunním svědkem Vojtěchem Pokošem a zároveň chystá obnovu svého procesu.

Reklama

Článek

Nový díl investigativního seriálu Seznamu Zvláštní vyšetřování se zabývá okolnostmi, za nichž prezident Miloš Zeman koncem května udělil milost na doživotí odsouzenému vrahovi Jiřímu Kajínkovi.

Během natáčení pořadu nastala situace, kdy klíčový svědek Vojtěch Pokoš zatelefonoval propuštěnému Kajínkovi, proti němuž svědčil u soudu, a žádal jej o schůzku mezi čtyřma očima - „a beze zbraní". Pokoš má strach o život a má za to, že rozhovor s Kajínkem by mezi nimi mohl leccos vysvětlit.

Zde se podívejte na nový díl Zvláštního vyšetřování:

Epizoda s názvem „Miloš pro Kajínka: utajení svědci"

Jiří Kajínek v telefonickém rozhovoru s redaktorem Seznamu potvrdil, že schůzku s Vojtěchem Pokošem zváží.

„Já jsem mu neřekl, že se sejdeme, ale že to zvážíme," řekl Kajínek.

Kdy to zvážíte?

„Prostě to zvážíme. My to zvažujeme. Já jsem venku pár dnů, proč bych měl všechno řešit okamžitě? Všechno má svůj čas."

Chtěli jsme s vámi natočit rozhovor o obnově procesu, jak jste o ní mluvil po propuštění a kde chcete dokázat svou nevinu...

„Já teď žádné rozhovory již neposkytuju. Teď jsem v pozici, že už probíhá nějaké jednání a všechny věci se budou řešit jiným způsobem. Obnovou řízení se určitě budu zabývat."

Kdy k tomu budete mít nějaké informace?

„Nemusíte vědět všechno. Uvidíme. Ona se ta situace nějak vyvine. Na všem se pracuje. Všechno se blíží. Je to překvapení. Mělo by to být rychle."

Během krátkého telefonického rozhovoru Kajínek zopakoval, že nic konkrétního říkat nechce, rozloučil se a zavěsil.

Nový díl pořadu Zvláštní vyšetřování přináší mimo jiné i důkaz o tom, že prezident Miloš Zeman před svým květnovým rozhodnutím o udělení milosti Jiřímu Kajínkovi disponoval dosud tajným seznamem sedmi svědků, kteří mohli prezidentovi doložit, že pochybnosti o Kajínkově vině na dvou nájemných vraždách v květnu 1993 jsou bezdůvodné. Zeman se ale tímto seznamem odmítl zabývat.

Reklama

Doporučované