Hlavní obsah

Čínská Huawei představila nový čip pro datová centra

Nový čip pro zpracovávání údajů z chytrých telefonů má Huawei pomoct v expanzi i navzdory bezpečnostním varování.Video: Jan Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Druhý největší prodejce chytrých mobilních telefonů na světě ukázal v pondělí novinku, která mu má pomoci překlenout kybernetická bezpečnostní varování ze strany západních států a rozvíjet se na světovém trhu v oblasti zpracovávání zvětšujícího se množství dat z chytrých telefonů a dalšího zákaznického servisu, který Huawei svým uživatelům nabízí.

Článek

Čínská telekomunikační společnost Huawei Technologies v pondělí představila nový procesorový čip pro datová centra a cloudové služby. Firma uvedla, že její čip Kunpeng 920 je navržen tak, aby zpracovával rostoucí množství dat z chytrých telefonů, zábavních a dalších služeb.

Novinka má podniku Huawei pomoci expandovat v tomto segmentu na světovém trhu navzdory varování Západu, že by společnost mohla představovat bezpečnostní hrozbu, píše agentura AP.

Huawei je největším světovým výrobcem síťových zařízení a dvojkou na trhu chytrých telefonů. Jejich prodej tvoří spolu s prodejem telekomunikačních zařízení většinu příjmů firmy.

Spojené státy, Austrálie a některé další země označily společnost za bezpečnostní hrozbu a zavedly omezení na používání její technologie. Obvinění, že je řízena vládnoucí Čínskou komunistickou stranou a je úzce spojena s čínskou armádou, která koordinuje kybernetickou špionáž, Huawei popírá.

Varováním Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost před používáním softwaru i hardwaru čínských společností Huawei a ZTE by se dnes měla zabývat vláda. Uvedl to premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet se úřadu bude například ptát, zda se varování týká i soukromého sektoru.

Reklama

Doporučované