Hlavní obsah

Čísla vybral počítač, ale šlo mu to dobře. Výherce z Moravy dostane na účet přes 123 milionů

Čísla vybral počítač, ale šlo mu to dobře. Výherce z Moravy dostane na účet přes 123 milionů.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Šestá nejvyšší výhra v historii loterijní společnosti Sazka padla v úterý na Moravě.

Článek

Zatím zůstává neznámým šťastlivcem, který se o výhru nepřihlásil, ale taková zdrženlivost je u loterijních multimilionářů docela normální. Ví se o něm – nebo možná o ní – jen to, že vsadil(a) v Jihomoravském kraji a k výhře 123 322 830 korun pomohl náhodný tip.

V historii Sazky je výhra přes 123 milionů korun šestou nejvyšší. Absolutní rekord drží výherce z Chrudimska, který trefil nejvyšší možnou výhru v loterii Eurojackpot a na bankovní účty (bylo jich několik) mu doputovalo 2,5 miliardy korun.

Sázejícího stál tip 270 korun a sázenku podal v pondělí, den před losováním. Kromě prvního pořadí (trefil 7 plus 1 číslo) vyhrál ještě 58 korun za páté pořadí v jiném sloupci. Do Sazky si tedy čerstvý multimilionář přijde i pro padesátikorunovou výhru.

Čeká ho slavnostní kontrola sázenky v takzvané milionářské místnosti, kde se ověřuje pravost sázenky a jeden z pracovníků Sazky se dozví i identitu sázejícího. Nikdo jiný by se ji dozvědět neměl.

„Výherce se zatím nepřihlásil, na převzetí výhry má lhůtu celý rok. Podle našich zkušeností si výherci podobně vysokých výher dávají na čas i několik týdnů, aby si promysleli, jak s výhrou naloží,“ uvedl Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

Jackpotová výhra se v Euromilionech kumulovala pět a půl roku. Tato loterie byla uvedena na trh v roce 2003.

Tabulka nejvyšších výher v Sazce.

Reklama

Související témata:

Doporučované