Hlavní obsah

Covid zavřel podnikateli fitness, tak v Liberci připravuje pojízdnou kavárnu

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Koronavirus zavřel Michalovi Štěpánkovi jeho fitness centrum Profitko. Už prakticky rok je s klienty ve styku hlavně prostřednictvím sociálních sítí a on-line lekcí, rozhodl se ale čas využít i jinak.

Článek

Nejenže připravuje novinky ve svém fitness, až bude možné otevřít, ale spolu s partnerkou Kamilou Klečkovou se rozhodli rozjet nové podnikání - pojízdnou kavárnu. Pro svůj food truck pořídili dodávku citroën ze 70. let a pracují na její renovaci a úpravě. Se zářivě oranžovým veteránem chtějí vyjet už v květnu.

„Baví mě zkoumat nové možnosti a jsem trochu workoholik, potřeboval jsem víc práce a taky trochu nový náboj,“ řekl Štěpánek. Nové podnikání je pro něj výzva. Autíčko je stálo už kolem půl milionu, teď se připravuje interiér, aby kavárna mohla za pár týdnů vyjet do ulic. V dnešním chladném počasí se sice motoru startovat nechtělo, food truck ale bude stát na místě v centru města a bude mít i malou terasu.

„Nabízet budeme kávu, sendviče a samozřejmě také zákusky, protože si myslím, že Liberec je hrozně mlsné město,“ doplnila Klečková. Časem by s food truckem chtěli vyjet i mimo město. „Když třeba budou nějaké zajímavé festivaly, zatím to ale není možné,“ poznamenala.

Oba trenéři se v Profitku nevěnují jen zlepšování fyzické kondice, ale svým klientům radí i v oblasti zdravého životního stylu a stravování. Nový projekt s tím vlastně souvisí. „Tvoříme nějakou komunitu, a tak to může být i místo setkávání, kde se můžeme vidět. Navíc určitě budeme mít varianty sendvičů a zákusků, které budou bezlepkové nebo třeba veganské, aby si tam každý něco našel,“ řekl Štěpánek.

Fittnes ale oba sportovci neopustí, i v současné době dělají vše pro to, aby s klienty zůstali v kontaktu. Jak se uzavření fitness protahuje, zájem o on-line lekce klesá a klienti ztrácejí motivaci. I proto jsou připraveni otevřít, jakmile to podmínky jen trochu dovolí. Udržet prázdnou tělocvičnu není právě jednoduché. „Na nějaké dotace jsme dosáhli, ale všechno je hrozně komplikované a dlouho to trvá. Něco málo jsme dostali, ale náklady to nepokryje ani z poloviny,“ dodal Štěpánek.

Reklama

Doporučované