Hlavní obsah

Čtyřicet pět milionů hodin online v jednom dni. Nová statistika práce z domova

Foto: Profimedia.cz

Lidé se při práci online chtějí i vidět. Počet videohovorů vzrostl v březnu o tisíc procent.

Reklama

Společnost Microsoft hlásí nový rekord: 2,7 miliardy minut schůzek v jednom dni. Přepočteno na hodiny je to 45 milionů. Oproti polovině března číslo vzrostlo o dvě stě procent.

Článek

Microsoft spočítal, jak se miliony lidí v době opatření proti šíření koronaviru musely přizpůsobit jinému životnímu stylu a práci z domova. Data vycházejí z využívání aplikace Teams pro skupinové konferenční hovory. Ve 175 zemích světa pak komunikační nástroj Teams využívají ke školní výuce, informovala mluvčí české a slovenské pobočky Miroslava Aleksieva.

Konkurenční společnost Google u svých videokonferencí Hangouts Meet navýšila možnost využití o pokročilé funkce. A to až do 1. července, avizovala mluvčí Googlu Alžběta Houzarová. Jedné konference se může například účastnit až 250 přihlášených.

Nárůsty hlásí také další nástroje na online či videokonference, jako například Skype, Zoom nebo WebEx. Firmy zpočátku bojovaly s náporem uživatelů, když řada lidí začala pracovat z domova ze dne na den.

Lidé se chtějí vidět

Roste také počet těch, kteří při online komunikaci zapínají video. To, co bylo před epidemií covid-19 doplňkovou službou, se stává nezbytností. Počet videohovorů vzrostl v březnu o tisíc procent, uveřejnil v úterý Microsoft.

„Zajímavý je geografický pohled na regiony, kde se video používalo nejvíce: například v Norsku a Nizozemsku si lidé zapínají video nejčastěji. Kolem šedesáti procent schůzek obsahuje video,“ říká Miroslava Aleksieva za Microsoft.

V zemích, jako je Španělsko a Itálie, také strmě vzrostl počet lidí, kteří videokonference jako pracovní nástroj používají nově ve svých mobilních telefonech.

Reklama

Doporučované