Hlavní obsah

Dagmar Havlová se rozhodla říci divadlu dost, Diego Maradona znovu zkouší štěstí jako trenér a pejskaři v Norsku se třesou strachy

Pondělní události očima Ondřeje Kočího.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události 9. září sledoval redaktor Ondřej Kočí.

Článek

Argentinci ukázali, že Maradona je pro ně stále velkou sportovní modlou! Před fotbalovým stadionem ve městě La Plata, které je vzdáleno zhruba hodinu cesty od Buenos Aires, čekaly na fotbalového génia tisíce fanoušků. Právě tady se totiž Maradona vydává vstříc třetímu trenérskému angažmá. Povede argentinský tým Gimnasia y Esgrima La Plata.

Norské pejskaře trápí neznámá psí choroba. V uplynulých týdnech totiž především v Oslu, ale i v dalších městech onemocněly desítky psů a více než dvě desítky z nich zemřely. Podle agentury AFP veterináři zatím nevědí, co přesně psy postihlo. Zdali nakažlivý virus, bakterie, nebo otrava. Norský veterinární ústav vyzývá, aby majitelé drželi psy na vodíku a zabránili kontaktu s dalšími zvířaty.

Herečka a moderátorka Miluše Bittnerová je jasným důkazem, že i ženy po čtyřicítce mohou bez problému otěhotnět a pořídit si své první dítě! Ve svých 41 letech se stala maminkou, na konci minulého týdne porodila dceru Betynku a obě dvě jsou v pořádku. My gratulujeme.

V pondělí jsme si naplno připomněli, jak vypadá podzimní ráno. Do chladna a deště se leckomu z nás nechtělo vylézat z peřin. Podobné počasí nás čeká i v úterý ráno, kdy mohou teploty spadnout na pět stupňů Celsia. Od středy se ale naštěstí vrátí závan léta, v závěru pracovního týdne naměříme až 24 stupňů. O víkendu se nám ale zase ochladí, jak jinak.

Bývalá první dáma Dagmar Havlová se rozhodla ukončit svoji hereckou kariéru. Po 40 letech, během kterých působila v Divadle na Vinohradech, je podle ní ten pravý čas dát sbohem prknům, která znamenají svět. Herečka v tomto divadle minulý čtvrtek odehrála premiéru inscenace Návštěva staré dámy, ve které hraje hlavní roli. Po premiéře dodala, že je to její poslední role a že v nejlepším je třeba přestat.

Reklama

Související témata:

Doporučované