Hlavní obsah

Další dopad brexitu. Amazon nebude přijímat britské kreditní karty Visa

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Společnost Amazon oznámila, že od 19. ledna již nebude přijímat kreditní karty Visa, které byly vydané ve Velké Británii.

Článek

Americký internetový prodejce Amazon přestane od 19. ledna přijímat kreditní karty společnosti Visa vydané v Británii. Ze středečního prohlášení, které společnost zveřejnila na svých webových stránkách, vyplývá, že nová pravidla souvisí s vysokými transakčními poplatky. Debetními kartami od Visy u Amazonu bude možné platit i nadále.

„Náklady na přijímání plateb kartou jsou i nadále překážkou pro podniky, které se snaží poskytovat zákazníkům nejlepší ceny,“ uvedl největší internetový prodejce na světě. Dodal, že náklady by měly časem díky technologickému pokroku klesat, ale místo toho podle něj zůstávají vysoké nebo dokonce rostou.

Společnost Visa vyjádřila nad rozhodnutím Amazonu zklamání. Omezovat zákazníkům možnosti volby podle ní neprospěje nikomu.

„Jsme velmi zklamaní, že Amazon hrozí, že v budoucnu omezí výběr našich spotřebitelů,“ uvedla společnost ve svém sdělení. Dodala také, že „pracuje na řešení, aby držitelé karet mohli od ledna roku 2022 používat své kreditní karty Visa na Amazonu bez omezení uložených firmou“.

Na oznámení Amazonu reagovala také britská obchodní komise, která vyzvala britskou vládu, aby zlepšila obchodní dohodu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií ve snaze udržet konkurenceschopnost britských podniků. Komise, která byla založena v dubnu, se skládá z deseti zákonodárců a také několika odborníků a ekonomů a poskytuje nezávislou kontrolu obchodních dohod mezi Británií a Evropou, píše Reuters.

Agentura také připomíná, že výši poplatků účtovaných vydavateli karet dříve v Británii omezovala nařízení Evropské unie. Po odchodu země z Evropské unie mohou poskytovatelé karet poplatky zvyšovat podle libosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované