Hlavní obsah

Další favorit zklamal, často faulovaný Neymar Brazílii k výhře nad Švýcary nedovedl

Foto: Profimedia.cz

Neymar se proti Švýcarsku neprosadil.

Reklama

Další z velkých favoritů mistrovství světa z Brazílie na úvod šampionátu ztratil body. Tým okolo hvězdného Neymara pouze remizoval 1:1 se Švýcary.

Článek

Brazílie po Německu a Argentině nezvládla úvodní duel mistrovství světa. Právě tyto tři týmy postoupily na minulém šampionátu do semifinále. Čtvrté do party z před čtyř let - Nizozemsko - se letos na turnaj ani neprobojovalo.

Němci padli v otevíracím zápase poprvé od roku 1982, Brazilci zase na úvod ztratili body poprvé od roku 1978, když remizovali 1:1 se Švýcary. Pro sázkaře tedy mistrovství nezačalo příliš pozitivně, naopak bookmakeři mohou zatím bouchat šampaňské.

Celosvětová fotbalová veřejnost čekala, v jaké formě se na turnaji představí hvězdný Neymar, který téměř celý letošní kalendářní rok léčil zraněný kotník.

A právě jednoho z nejhodnotnějších fotbalistů planety si Švýcaři velmi pozorně hleděli a během zápasu faulovali více než desetkrát, tolikrát nebyl dosud na letošním turnaji faulovaný žádný jiný hráč.

Od Neymara se čekají hlavně góly a asistence. Produktivitou ale největší brazilská hvězda svému týmu nepomohla. O jedinou branku kanárků se v první půli postaral Philippe Coutinho fantastickou střelou ze střední vzdálenosti.

Jenže Brazilci si ve druhé půli nepohlídali roh a zcela osamocený Steven Zuber vyrovnal hlavou z hranice malého vápna.

Brazílii i Švýcarsko čeká v základní skupině ještě dvojzápas se Srbskem a Kostarikou.

Reklama

Doporučované