Hlavní obsah

Jurečka se omluvil za pivo na ulici: Nealko to nebylo, nechci lhát

Foto: Repro: Twitter

Marian Jurečka se k porušení nařízení nevědomky přiznal sám.

Reklama

Předseda lidovců s točeným pivem vypitým na patníku porušil vládní nařízení. K prohřešku se nechtěně přiznal sám, když zveřejnil selfie na sociální síti. Hned druhý den se omluvil.

Článek

Dalším politikem, který porušil vládní nařízení, byl v úterý 17. listopadu předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Vypil si na ulici jedno točené. Dnes se za to omluvil a uvedl, že se i „udal“ odpovědným orgánům.

Jurečku u piva nepřistihli novináři ani veřejnost, šéf lidovců se „naprášil“ sám. „I když na patníku, tak chutná po takové době skvěle,“ napsal na svůj twitterový účet v úterý v podvečer. Když se pod tweetem, který doplnil i selfie s pivem, rozběhla diskuse, Jurečka tweet raději smazal.

Na rozdíl od jiných politiků, které při porušování opatření přistihli, se Jurečka nevymlouval. Ve středu ráno se za porušení nařízení omluvil a uvedl, že z vlastního podnětu vše předal orgánům k prošetření a potrestání. „Mohl bych komentáře a dotazy odbýt tím, že to bylo pivo nealkoholické nebo že jsem si ho nesl na byt, ale nebudu dělat blbce ze sebe a hlavně z veřejnosti a lhát,“ přiznal Jurečka a omluvil se za porušení nařízení vlády.

Popsal, že se večer vracel na svůj poslanecký byt a kromě jídla s sebou si objednal i pivo do kelímku, které měli na čepu, a než mu kuchař jídlo připravil, sedl si na patník a pivo dle svých slov „žahnul“.

„Neuvědomil jsem si, že jsem tímto porušil nařízení vlády. Kdybych si toho byl vědom, pivo si nedávám ani se s ním nefotím na sociální sítě,“ dodal.

Jurečka není zdaleka prvním, kdo byl přistižen při prohřešku proti vládním nařízením. Noční schůzka v restauraci, která měla být tou dobou zavřená, stála Romana Prymulu křeslo ministra zdravotnictví.

Spolu s ním byl při vycházení z restaurace vyfotografován i předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Ten se vzdal funkce místopředsedy strany. Jako šéf klubu však zůstal, jeho straničtí kolegové ho podrželi.

Před nedávnem novináři náhodou chytili na pivu i předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska, který rovněž při čekání na jídlo s sebou neodolal. Vypil si ho uvnitř restaurace, kde na jídlo čekal. I Kalousek se později omluvil přímo v Poslanecké sněmovně a slíbil poslat 10 tisíc korun na boj s pandemií.

Reklama

Doporučované