Hlavní obsah

Zátah na pašeráky lidí. Našlapali je do kufru i do palubní desky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Pašeráci se snaží dostat běžence do Evropy i v kufrech.

 

Do španělské enklávy Ceuta se snaží dostat stále více migrantů, pašeráci je často ukrývají na bizarních místech.

Článek

Policie začátkem roku zadržela tři migranty, kteří se do Evropy snažili dostat kuriózním a poměrně nebezpečným způsobem.

Dva z nich pašerák z Maroka schoval ve svém autě a chtěl je provézt přes hranici do španělské enklávy Ceuta na severu Afriky. Jeden běženec byl ukrytý v palubní desce a druhý - žena - pak pod zadním sedadlem.

Oba uprchlíky, zřejmě původem ze západoafrické Guiney, museli lékaři ošetřit, protože ve stísněných prostorách auta neměli dostatečný přístup ke vzduchu.

Foto: Profimedia.cz

Migrant ukrytý v palubní desce auta.

Dalšího uprchlíka policie našla zavřeného v dámském cestovním kufru. Propašovat se ho pokoušela 22letá Maročanka. I jeho museli lékaři ošetřit, protože měl problémy s dýcháním.

Foto: Profimedia.cz

Uprchlík z Afriky se pokoušel do Evropy dostat v cestovním kufru Maročanky.

Ve stejných dnech se také víc než 1000 migrantů pokoušelo zdolat šest metrů vysoký hraniční plot oddělující Ceutu a Maroko.

Žádnému z nich se ale plot přelézt nepodařilo, zabránila jim v tom pohraniční stráž. Při střetech bylo zraněno pět pohraničníků, jeden přišel při potyčce o oko. Zraněni byli i migranti, které ošetřili lékaři z nemocnice v Ceutě.

Severoafrická enkláva Ceuta.

Ceuta je stále častějším cílem migrantů, kteří se zoufale snaží dostat do Evropy. Většinu běženců, které policie při nelegálním překročení hranic odhalí, vrací zpět do Maroka.

Doporučované