Hlavní obsah

Zátah na pašeráky lidí. Našlapali je do kufru i do palubní desky

Pašeráci se snaží dostat běžence do Evropy i v kufrech.

 

Reklama

Do španělské enklávy Ceuta se snaží dostat stále více migrantů, pašeráci je často ukrývají na bizarních místech.

Článek

Policie začátkem roku zadržela tři migranty, kteří se do Evropy snažili dostat kuriózním a poměrně nebezpečným způsobem.

Dva z nich pašerák z Maroka schoval ve svém autě a chtěl je provézt přes hranici do španělské enklávy Ceuta na severu Afriky. Jeden běženec byl ukrytý v palubní desce a druhý - žena - pak pod zadním sedadlem.

Oba uprchlíky, zřejmě původem ze západoafrické Guiney, museli lékaři ošetřit, protože ve stísněných prostorách auta neměli dostatečný přístup ke vzduchu.

Foto: Profimedia.cz

Migrant ukrytý v palubní desce auta.

Dalšího uprchlíka policie našla zavřeného v dámském cestovním kufru. Propašovat se ho pokoušela 22letá Maročanka. I jeho museli lékaři ošetřit, protože měl problémy s dýcháním.

Foto: Profimedia.cz

Uprchlík z Afriky se pokoušel do Evropy dostat v cestovním kufru Maročanky.

Ve stejných dnech se také víc než 1000 migrantů pokoušelo zdolat šest metrů vysoký hraniční plot oddělující Ceutu a Maroko.

Žádnému z nich se ale plot přelézt nepodařilo, zabránila jim v tom pohraniční stráž. Při střetech bylo zraněno pět pohraničníků, jeden přišel při potyčce o oko. Zraněni byli i migranti, které ošetřili lékaři z nemocnice v Ceutě.

Severoafrická enkláva Ceuta.

Ceuta je stále častějším cílem migrantů, kteří se zoufale snaží dostat do Evropy. Většinu běženců, které policie při nelegálním překročení hranic odhalí, vrací zpět do Maroka.

Reklama

Doporučované