Hlavní obsah

Tip na výlet: Děčínský Sněžník a okolí

Foto: Shutterstock.com

Rozhledna Schneeberg, Děčínský Sněžník.

Reklama

Ze Sněžníku máte nejlepší výhled do celého Českého Švýcarska. Není divu, že se na tuto krásu přišel podívat i sám císař Josef II. Letní tip Radka Nohla, redaktora domácí redakce Seznam Zpráv.

Článek

Když je jasno, lze na jedné straně vidět České středohoří, na druhé pak Drážďany nebo krajinu Českosaského Švýcarska. Stačí jen zaparkovat auto u hotelu Hřebenová bouda nedaleko Tisé na Ústecku a vyšlapat dva kilometry do kopce.

Po asfaltové cestě je hned několik míst pro lezce, kteří si oblíbili takzvaný bouldering (lezení po malých skalách bez lana). A jsou tu také oblíbené vyhlídky, na kterých máte krajinu jako na dlani ruky.

Sněžník a okolí

Děčínský Sněžník je pískovcová stolová hora, zvedající se 7 km severozápadně od města Děčína. Představuje nejvyšší vrchol geomorfologického okrsku Sněžnická hornatina.

Rozhledna je přístupná po celý rok, denně od 10:00 do 17:00 hodin. O víkendech a svátcích je otevřena od 9:00 do 17:00 hodin. Vstupné je jednotné, 10 Kč. Je-li rozhledna zavřená, klíč vám zapůjčí v nedalekém bufetu.

Nejbližší parkoviště: parkoviště pod Sněžníkem

Nejbližší zastávka autobusu: Jílové, Sněžník

Na konci trasy stojí rozhledna Děčínský Snežník. Komu to nestačí, může relaxovat při výhledu na skály v nedaleké osadě Ostrov. Kde je takový klid, že tu není ani žádný mobilní signál. Oblíbeným místem pro odpočinek jsou rovněž nedaleké Tiské stěny.

Reklama

Doporučované