Hlavní obsah

Dědic Fiatu potřeboval peníze, nafingoval vlastní únos. V USA půjde před soud

Milionář Lapo Elkann může jít za fingovaný únos na dva roky do vězení. Video: Marie Vladyková

 

Reklama

Lapo Elkann, vnuk světově uznávaného italského průmyslníka Gianni Agnelliho, vede bouřlivý život.

Článek

Výstřední dědic nejznámější italské rodiny čelí obvinění z falešného únosu. Lapo Elkann, vnuk Gianni Agnelliho, věhlasného bývalého prezidenta automobilky Fiat, přicestoval minulý týden na Den díkůvzdání do New Yorku. Podle agentury Reuters si přes stránky eskortních služeb objednal muže a strávil s ním víkend. Jak je zvykem 39letého výstředníka, program si zpestřovali drogami.

Elkannovo jmění se sice odhaduje na několik stovek milionů korun, ve víru zábavy mu ale zřejmě došla hotovost. A tak vzkázal rodině, že byl unesen a potřebuje výkupné zhruba čtvrt milionu korun.

Foto: Instagram.com - Lapo Elkann

Lapo Elkann je považován za nejlépe oblékaného muže na světě. Alespoň ho tak opakovaně označil časopis Vanity Fair.

Rodina se s únosem a výkupným již v minulosti potýkala, když byla před čtyřiceti lety unesena Elkannova babička. Do situace se tak vložila policie, která zatkla nejen Elkannova společníka, ale i Elkanna samotného. Oba dva později propustila, nicméně Elkann čeká na soud, který proběhne 25. ledna. Za fingovaný únos mu hrozí až dva roky vězení.

Foto: Instagram.com - Lapo Elkann

Jedna z Elkannových firem upravuje luxusní vozy přesně na míru jejich budoucím majitelům.

Lapo Elkann je věhlasnou prominentní postavou Itálie. Trvale obsazuje titulní stránky bulváru. Přestože je akcionářem Fiatu, členem správní rady Ferrari a majitelem několika dalších firem, chová se spíš jako rocker nebo bohém. Kvůli předávkování drogami v roce 2005 podstoupil i léčení, ale jeho pozitivní vztah k omamným látkám to nezlomilo.

Reklama

Související témata:

Doporučované