Hlavní obsah

Den v byznysu: Country for future? Auta Čechů patří k nejškodlivějším

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 2. listopadu.

Článek

Největší bance výrazně roste zisk

České spořitelně stoupl za první tři čtvrtletí čistý zisk o více než třetinu na téměř 11 miliard korun. Provozní zisk banky vzrostl o necelá 4 procenta na 16 miliard korun. Spořitelně pomohlo oživení ekonomiky v posledních měsících spolu s nízkou nezaměstnaností, která se projevila rostoucí poptávkou domácností.

EPH prodává slovenského dodavatele energií

Energetický a průmyslový holding podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče prodává podle slovenského Deníku E podíl ve slovenské skupině Stredoslovenská energetika. Ta je v zemi jedním ze tří regionálních distributorů elektřiny. Ve finále obchodu je i česká společnost ČEZ a německý podnik E.ON, favoritem na převzetí podílu je maďarská státní firma MVM.

Oliheň splaskla

Hodnota kryptoměny Squid odkazující na populární korejský seriál Hra na oliheň se po raketovém růstu dramaticky propadla. A to poté, co několik webů upozornilo na to, že by mohlo jít o podvod. Hodnota jednoho tokenu se vyšplhala na 2 856 dolarů, což je asi 63 tisíc korun, ale záhy se propadla na tři desetiny centu.

Plyn stále „neteče“, kam má

Plynovod Jamal, který přepravuje ruský plyn přes Polsko do Německa, nadále pracuje v obráceném režimu a transportuje plyn ze západu na východ. Průtok plynu se zastavil v sobotu. Větší problémy to ale nyní nezpůsobuje, ceny plynu dnes dopoledne pokračovaly v mírném poklesu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Související témata:

Doporučované