Hlavní obsah

Den v byznysu: Gigafactory přinese tisíce míst. Lidí už teď není dost

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 14. září.

Článek

Firmy chtějí nabírat, nemají koho

Podniky chtějí ve velkém nabírat nové pracovníky. Jejich chuť vyrábět ale omezuje malý počet uchazečů. Pro zaměstnance to je dobrá zpráva. Firmy jim musejí zvyšovat platy, uvedla ve svém průzkumu náborářská společnost Manpower.

Gigatovárna přinese pracovní místa a miliardy

Vládou plánovaná gigatovárna na baterie přinese podle společnosti Deloitte miliardy korun na HDP a zhruba šest tisíc nových pracovních míst. Dalších až 33 tisíc míst by vzniklo v dodavatelských řetězcích.

Nový druh útoku na bankovní účty

Česká spořitelna varuje před novým typem útoků. Jde o reklamu, která za pomocí jmen známých osobností láká na investování především do kryptoměn. Útočníci vydávající se za investiční poradce klienta přimějí naistalovat aplikaci pro vzdálený přístup do počítače a pak oběti stáhnou peníze.

Česko se propadlo

Česko je dvacátá sedmá ekonomicky nejsvobodnější země světa. Od loňského roku se posunulo o tři místa níž. Vyplývá to z žebříčku kanadského institutu Fraser. Které země jsou nejsvobodnější, se podívejte v žebříčku.

Google může mít problém. Málo platil brigádníky

Google podle britského deníku Guardian platil brigádníkům v desítkách zemí méně než měl. Dva roky se to snažil skrývat. Nyní slíbil, že chyby napraví. Může kvůli tomu mít problém u americké komise pro cenné papíry. Česka se problém netýká.

Izraelci představili bojová vozidla s umělou inteligencí

Bezpilotní drony se pro bojové účely používají stále víc. Chytré technologie ale neútočí jen ze vzduchu. Izraelský státní zbrojař stojící za protiraketovým systémem Železná kupole nově představil dálkově ovladatelné bojové pozemní vozidlo s umělou inteligencí.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované