Hlavní obsah

DHL Express spustil novou leteckou cargo linku do Brna

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zásilková společnost DHL Express, která se v září přestěhovala z Modřic do areálu brněnského letiště, spustila novou leteckou cargo linku do Brna.

Článek

První nákladní letadlo přiletělo do komplexu v Tuřanech dnes ráno, uvedl v tiskové zprávě mediální zástupce Letiště Brno Jakub Splavec. Linku z Lipska zajistí letadlo Boeing 737-400F společnosti CargoLogic Germany, do Brna přiletí vždy brzy ráno a odletí večer, jen v pracovní dny.

„Jasně to potvrzuje naši dlouhodobou strategii udělat z brněnského letiště multifunkční komplex pro všechny druhy letecké dopravy. V době krize té komerční je to právě nákladní, která ji vhodně doplňuje. Hala byla od začátku připravována tak, že splní požadavky na všechny druhy nákladní přepravy s důrazem na tu leteckou,“ uvedl předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina.

Cílem nákladního leteckého spojení s Brnem je zrychlení obsluhy v regionu. „DHL Express navýšila počty svých denních letů tak, aby korespondovaly s aktuálními vysokými objemy zásilek v Brně. Ty se celosvětově zvedají s rostoucími čísly on-line obchodování. Tento trend byl patrný již v minulých letech, ale kvůli covidu-19 se navyšuje objem zásilek rychleji, než se očekávalo,“ konstatoval generální ředitel DHL Express pro Českou republiku Luděk Drnec.

DHL Express sídlí v areálu brněnského letiště od září, pronajala si halu o rozloze 3700 metrů čtverečních. V místech bývalých hangárů vojenských letadel a plochy pro nástup jednotek ji dala postavit společnost Accolade za 200 milionů korun. Firma Accolade po svém příchodu do Brna v roce 2017 rozvíjí logistickou zónu u letiště, která do té doby neexistovala. Na konci letošního srpna tam otevřela novou halu na rozloze 9500 metrů čtverečních, kterou využívají firmy Coca Cola a Zásilkovna pro internetové obchody, skladování a logistiku.

Reklama

Doporučované