Hlavní obsah

Rezidentní parkování v Brně se dnes rozšířilo do tří oblastí

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Systém rezidentního parkování v Brně se dnes naposledy rozšířil. Za modrými čarami řidiči nově parkují ve třech oblastech.

Článek

A sice v okolí Rybářské ulice v Brně-středu, v okolí Žižkovy ulice, která kromě Brna-středu zasahuje i do městské části Žabovřesky, a v okolí Chodské ulice v Králově poli.

Všechny nově připojené oblasti spadají do zóny C, kde je parkování od 6:00 do 17:00 bez omezení a zdarma. Parkování je zpoplatněno v pracovní dny přes noc, protože jsou to lokality, kde je na rozdíl od centra větší podíl místních než služeb. Přes den tam nepřijíždí tolik lidí, a není proto nutné zajišťovat větší obrátkovost vozidel. Naopak večer přijíždějí rezidenti z práce a systém parkování v režimu C jim usnadní hledání místa. I návštěvník může přes noc nechat své auto v zóně C, první hodina je zdarma, každá další za 20 korun.

Oprávnění pro svá vozidla si řidiči mohou vyřídit v kontaktním centru Zvonařka nebo přes internet. Na Zvonařce jsou nyní úřední hodiny v pondělí a ve středu od 8:00 do 12:00 i pro neobjednané a od 13:00 do 17:00 ve stejné dny pouze pro ty, kteří se elektronicky objednali. Pracovníci nabádají, aby si lidé oprávnění vyřizovali spíše elektronickou formou.

Reklama

Související témata:

Doporučované