Hlavní obsah

Divadelní festival Dream Factory v Ostravě uvede šest her

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadelní festival Dream Factory v Ostravě uvede šest her. V říjnu na třech scénách Divadla Petra Bezruče vystoupí například A studio Rubín, soubor Spitfire Company či držitelka ceny Thálie Lucie Trmíková.

Článek

ČTK to dnes řekla mluvčí festivalu Michaela Kubicová. Komorní verze přehlídky se bude konat od 9. do 11. října.

Festival Dream Factory Ostrava se pravidelně koná na přelomu května a června v ostravských divadlech a v industriálních prostorech Dolu Hlubina. V koronavirové situaci jej však v letošním roce nebylo možné zorganizovat v jeho tradičním termínu a rozsahu. Nyní chystaná verze festivalu se tak ponese podle organizátorů v komornějším duchu.

„Když jsme na jaře pochopili, že v květnu nebude svět, a zejména podoba kulturních akcí, nejspíš fungovat tak, jak jsme na něj byli doposud zvyklí, přesunuli jsme festival na říjen,“ řekl ředitel festivalu Tomáš Suchánek. Dodal, že s ohledem na současnou situaci museli původně přesunutý program ještě omezit.

Festival uvede hru Maryša (Mlčí) v režii Jakuba Čermáka. Diváci se mohou těšit také na inscenaci Zahradníček/Vše mé je tvé v hlavních rolích s aktuální držitelkou Ceny Thálie Lucií Trmíkovou a Sašou Rašilovem. „Na programu bude také inscenace na pomezí grotesky a tragédie pražského A studia Rubín Jenom matky vědí, o čem ten život je či Král Ubu v režii Jakuba Šmída,“ řekla Kubicová.

Součástí programu bude i inscenace Konec člověka?!? Reportáže psané z kuchyně podle předlohy držitelky Nobelovy ceny za literaturu Světlany Alexijevičové, kterou přiveze uskupení Spitfire Company. Divadelní program pak doplní i dva koncerty. Vystoupí Vladivojna La Chia a herci, muzikanti a manželé Daniela a Michal Sedláčkovi.

Reklama

Doporučované