Hlavní obsah

Dnes večer v TV Seznam: Je ohrožená investigativní žurnalistika? Můžeme věřit výsledkům voleb? Jaká je největší Klausova vina?

Televize Seznam.

Reklama

Co vás čeká ve večerním programu naší Televize Seznam? Podívejte se na ochutnávku hlavních pořadů.

Článek

20.00 - Sněmovní 4: Slabá místa voleb

Komentovaný průvodce světem parlamentní demokracie pro ty, kteří chtějí rozumět politikům a politice. Dá se skoro třicet let po listopadu věřit výsledkům svobodných voleb v České republice? Ano, ale nikoli beze zbytku, zní odpověď, kterou na základě překvapivých zjištění přinášejí v novém vydání pořadu Sněmovní 4 reportéři Televize Seznam. Opírají se o výsledky právě dokončené unikátní studie českých politologů, již zkoumali výsledky několika posledních voleb a odhalili jejich slabá místa. Budete se divit, co všechno může rozhodnout o tom, aby byli zvoleni skutečně ti, kterým voliči vyjádřili na hlasovacích lístcích největší přízeň.

20.30 - Kam to bude: Jan Dobrovský

Kotelník, který se po revoluci stal miliardářem, v originálním rozhovoru v autě. Jan Dobrovský pochází z disidentské rodiny, a tak před revolucí směl vystudovat jen střední zemědělskou školu a pracovat akorát v kotelně v nemocnici. Po převratu vedl zpravodajství v České televizi, pak spravoval majetek Karlu Schwarzenbergovi a platil za jednoho z nejzdatnějších lobbistů. Byl třeba u převzetí zkrachovalé IPB konkurenční ČSOB. Následně díky prodeji podílu v Mostecké uhelné se z něj stal miliardář, který se svými společníky nyní investuje do realit či solárních elektráren a také podporuje projekt Paměť národa. O bohatství, obchodu a stavu společnosti v pořadu, jenž přináší inspiraci od nejvýraznějších jmen českého a slovenského byznysu. Řidičem osobností a průvodcem pořadu je Adam Junek.

Video: Seznam Zprávy

21.00 - Výzva: Jaroslav Kmenta

Je ohrožená nezávislá žurnalistika v Česku? Proč musejí investigativní novináři na policejní výslechy kvůli kauzám Andreje Babiše? Spisovatel a novinář magazínu Reportér Jaroslav Kmenta ve Výzvě Jiřího Kubíka.

Reklama

Doporučované