Hlavní obsah

Do Mikulova se po dvouleté pauze vrátí festival alternativní hudby

Foto: ČTK

Mikulov.

Reklama

Do amfiteátru v Mikulově na Břeclavsku se po dvouleté pauze vrátí festival alternativní hudby, dříve známý jako Eurotrialog. Převzali jej noví pořadatelé a budou pokračovat pod názvem MikuLOVE.

Článek

„Koncepce zůstává nezměněná, stejně jako podtitul Festival nepopulární hudby. Letošní ročník se uskuteční 27. a 28. srpna, vystoupí například Tata Bojs, Dunaj nebo Už jsme doma,“ oznámil za pořadatele Jiří Sedlák.

Festival Eurotrialog založil v roce 1999 hudebník a promotér Romek Hanzlík. Zatím poslední, dvacátý ročník, se uskutečnil v roce 2018. Další léto se festival nekonal kvůli Hanzlíkovu úmrtí, loni kvůli pandemii a souvisejícím opatřením. Pořadatelství převzali Hanzlíkovi přátelé a kolegové Petr Pošvic a Radim Svatoň. Chtějí i nadále dávat prostor hudbě mimo hlavní proud.

Dramaturgem letošního ročníku je Miroslav Wanek, Hanzlíkův spoluhráč z kapel FPB a Už jsme doma. Pozval také třeba Jiřího Schmitzera, Vladivojnu La Chiu, kapely Khoiba, Zuby nehty, Houpací koně, Budoár staré dámy a další. Připravený je také doprovodný program pro děti.

„Festival MikuLOVE nebude jen o zvučných jménech. Chceme také vyhledávat, podporovat a motivovat mladé talenty, bez kterých by jakýkoli hudební styl brzy vyschnul. Právě těmto umělcům se festival MikuLOVE může stát odrazovým můstkem a vstupenkou do světa profesionální hudby,“ uvedl Wanek.

Dějištěm festivalu MikuLOVE zůstává amfiteátr letního kina v Mikulově s přilehlým parkem. Návštěvníkům bude k dispozici stanové městečko a veškerý festivalový servis včetně občerstvení.

Reklama

Související témata:

Doporučované