Hlavní obsah

Horská služba Krkonoše vydala výstrahu před větrem, část lanovek stojí

Foto: Jan David, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Horská služba Krkonoše dnes vydala výstrahu před silným větrem, který by mohl mít na hřebenech v nárazech rychlost až kolem 110 kilometrů v hodině.

Článek

Kvůli silnému větru se dnes nerozjela kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku a lanovka z Horních Míseček na Medvědín. Podle dat horské služby dosahoval dnes ráno vítr na hřebenové Luční boudě v nárazech rychlosti kolem 80 kilometrů v hodině. Horská služba také varuje turisty před zledovatělým terénem, hrozí ledovka a náledí.

U lanovky na Sněžku vítr zastavil oba její úseky. Provoz lanovky na Sněžku je možný do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli na webu provozovatelé lanovky. Vítr nejčastěji omezuje její provoz na horním úseku ze stanice Růžová hora na vrchol. Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn vítr zastavil čtyřsedačkovou lanovku z Horních Míseček na Medvědín. Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně se kvůli větru rozjela se zpožděním v 9 hodin.

Podle meteorologů bude dnes v hradeckém kraji místy vát vítr o rychlosti v nárazech přes 50 kilometrů v hodině. Odpoledne a večer by měl vítr zeslábnout. Bude většinou oblačno, na horách se ojediněle čekají sněhové přeháňky.

Reklama

Doporučované