Hlavní obsah

K postřelení chlapce na Černém Mostě se přiznal sedmašedesátiletý muž

Foto: Policie ČR

Zásah policie na Černém Mostě, 1. listopadu 2022.

Reklama

Pražští kriminalisté z oddělení vražd zahájili trestní stíhání sedmašedesátiletého muže pro ublížení na zdraví. Muž se k činu přiznal, spolupracuje a byla mu odebrána zbraň, kterou střílel.

Článek

Ke střelbě došlo včera v okrajové části Prahy. Záchranáři ošetřovali v parku na Černém Mostě třináctiletého chlapce, který ale nebyl v ohrožení života. Při incidentu byla na místě i zásahová jednotka, později případ převzali kriminalisté z 1. oddělení, kteří se zabývají nejzávažnějšími trestnými činy.

Policisté na místě nalezli několik zbraní, jež zajistil pyrotechnik, a zadrželi dva muže. Prvního ještě včera propustili, druhý se dostal na svobodu dnes. Jde o sedmašedesátiletého muže, kterému teď hrozí v případně odsouzení za spáchání trestného činu ublížení na zdraví až 5 let vězení.

Postřelený chlapec podle mluvčí pražské záchranné služby Jany Poštové byl celou dobu při vědomí. „Na místo jsme vyslali záchrannou lékařskou posádku a inspektora. Zajistili jsme žilní vstup, podali léky na bolest a doplnili tekutiny,“ popsala pro ČTK.

K ošetření ho pak převezli do motolské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Doporučované